Стабилни завинаги

https://svobodnoslovo.eu/politika/stabilni-zavinagi/24535 SvobodnoSlovo.eu
Стабилни завинаги

Стабилност е любима дума на премиера. Стабилни. По-стабилни. Най-стабилни. Стабилни сме завинаги. Докато свят светува, както се казва. И нищо не може да ни мръдне. Бетон. Толкова сме стабилни. Фискалният ни резерв е стабилен. На фона на Балканите сме стабилни. Ако трябва и на фона на целия свят, че и на Млечния път. Гарантирано. Знаете от кого. Програмата на втория Му кабинет беше "за стабилно развитие на България". При третия думичката "стабилност" я няма. Щото вече сме стабилни. Оказва се.

Стабилно бедни, стабилно болни и все по-стабилно неграмотни. Където и да погледнеш - стабилност. Навсякъде. В корупцията, в посегателствата над лекари и учители, в насилието над жени. Всяка четвърта българка е жертва на домашен тормоз без надеждни средства за защита. И в телефонните измами сме стабилни. Няма ден, в който да не е пропищял някой. Убийствата, набезите на крадци по селата и те са стабилни. Гафовете на властта и пътнотранспортните произшествия също. Стабилно ни отнемат социални придобивки, стабилно ни лишават от права и все по-стабилно гласът на гражданите остава глас в пустиня. Но то е без значение, важното е, че сме стабилни. Завинаги.

Светла Василева

Резултат с изображение за boiko

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.