Стефан Гамизов: Лъжите на Борисов за тока и газа! Каква е истината?

https://svobodnoslovo.eu/politika/stefan-gamizov-lazhite-na-borisov-za-toka-i-gaza-kakva-e-istinata/7684 SvobodnoSlovo.eu
Стефан Гамизов: Лъжите на Борисов за тока и газа! Каква е истината?

Да цитирам Бойко Борисов в поредните му лъжи и да дам някои пояснения, за да не се приемат така безкритично тези негови думи: “Всичко поскъпва със стотици проценти - токът с 300%, желязото с 200%, газът със 160%, дървата с 80%. И никакви мерки не се взимат. Това е промяната?” Електроенергията в България е толкова скъпа и не е с 300%, защото:

1. Енергийната борса се манипулира от хора свързани и неуволнени от служебното правителство, защото ГЕРБ и ДПС направиха специално законодателство, за да ги “бетонират” на позициите им в държавната енергетиката.

2. Шефовете на държавната НЕК, които са хора на ДПС умишлено извадиха от търговско опериране с умишлено довеждане до техническа разруха ПАВЕЦ “Чаира” след отказ да им бъде даден рушвет от построилите централата японци, за да могат да манипулират цените на електроенергията през деня и да не може да се балансира система през ноща в резултат на което да се предизвикват разрушително високи цени пълнещи ГЕРБ-ДПС/санкционирани от САЩ джобове за около 300 милиона евро на година.

3. Всичко в енергетиката се контролира от ГЕРБ/ДПС/санкционирани от САЩ. Всички шефове са техни назначения.

За всяко нещо в енергетиката са виновни само ГЕРБ/ДПС/санкционираните от САЩ, както може и донякъде оня бивш лидер на Средна Европейска Класа, партията влязла в коалицията на Василев и Петков, който заедно с Халил Летифов (пак да кажа реален министър на енергетиката) по времето на ГЕРБ/ДПС управляваха държавната енергетика в Марица Изток.

Желязото е поскъпнало не с 200%, а с 300%, но това е в световен мащаб и не са виновни дори ГЕРБ и ДПС за това, макар да не съм прав напълно и ще обясня, защо и как по-долу.

Газът е поскъпнал в Европа с 350%, а не 160% (когато му е удобно на Борисов намалява процентите на своята вина), защото благодарение на Меркел и Борисов, Газпром установи със Северен Поток 2 и Турски Поток пълен ценови монопол.

Борисов носи пряка и непосредствена съвиновност за цените на природния газ не само в България, а в цяла Европа.

Това е забележително постижение за стотици милиарди евро, които ще се натрупат от злоупотреба на руската диктатура с цената на газа за човек от Банкя, който определя себе си, да кажем не с неговите думи, че Фейсбук ще ме блокира, като семпъл човек.

Добре е да сподели, какъв процент получава от Газпром за участието си в тази военна хибридна енергийна война срещу Европа.

Ако не получава такъв процент, значи просто е предател с Турски Поток, а не е било за корупция, което е по-лошо от гледна точка на текстовете по НК, защото е съдействал на военна енергийна хибридна операция на руската диктатура срещу България, българите и ЕС, както и Балканите и Европа като цяло.

Когато дойдат тази зима сметките ви за парно и ток, носете ги на Борисов и ги пращайте, пак ще кажа в германското посолство също.

Цената на дървата се определя от “горската мафия”, а тя се контролира само от ДПС и е създадена от ДПС.

Малко е смешно да говорим за дърва и монопол на Газпром, но така ги е подредил нещата Борисов.

Или в заключение може да кажем, че цялото зло с повишаване на цените е дело на ГЕРБ и ДПС, ако изключим желязото, което е дело на Китай ????????, но пък Китай е много спомогнат от ГЕРБ в лицето на Кристалина Георгиева, както разбрахме от разследването срещу нея и Симеон Дянков, които и двамата са ГЕРБ достижение, a ГЕРБ е само Борисов.

Но едно е без всякакви съмнения!

Борисов не е прав да определя себе си като “семпъл” човек, макар да се нарича с друга синонимна обидна дума! Той е световен играч на терена на твореното зло от руската диктатура и китайските комунисти, когато се съберат фактите!

Българите са косвени жертви подложени на руски газов ценови геноцид, който се превърна в геноцид в резултат на тяхната бедност, която пък е толкова голяма в резултат на 12 години ГЕРБ/ДПС/санкционирани от САЩ за корупция и със злоупотреби терор на същите за милиарди, което направи българите най-бедни в ЕС, а България в топ световната класация на най-корумпираните държави!

Каквото е могъл, Борисов е помогнал на диктатурите в Москва и Пекин, а помогнатото е много! Световен шампион е Борисов!

За съжаление обаче тича върху писта от мъртви, бедни и смазани от управлението му българи!

Стефан Гамизов

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.