Стефан Янев обяви: Готов съм за премиер! Възможно е мнозинство 160 плюс

https://svobodnoslovo.eu/politika/stefan-yanev-obyavi-gotov-sam-za-premier-vazmozhno-e-mnozinstvo-160-plyus/27026 SvobodnoSlovo.eu
Стефан Янев обяви: Готов съм за премиер! Възможно е мнозинство 160 плюс

Готов съм за премиер! Възможно е мнозинство 160 плюс.

Това обяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"Бил съм в този кабинет, изпълнявал съм тази длъжност. Показал съм че мога, добре или зле. Бих поел тази отговорност, ако са спазени тези условия", декларира лидерът на "Български възход".

Ако получим третия мандат за съставяне на правителство от президента, ще работим за съставяне на мнозинство, което ясно да е в състояние да носи отговорност, да има съгласие от поддържащите, че ще се работи по определени приоритети. Оттам нататък трябва да се работи за коалиционно споразумение, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Коалиционното правителство е модел, който във времето се е доказал като по-работещ. Залитането към технократски кабинет, поддържан от ситуационни мнозинства, е рисковано. Държавата не е играчка, за да се надяваме, че това мнозинства ще го има в следващите шест месеца. По-добре е да има разписани правила и приоритети, заяви Янев, като уточни, че ако има ясно мнозинство и ясни приоритети, би приел да стане министър-председател.

Отворени сме за диалог с всички партии в парламента. Възможно е мнозинство 160 плюс, добави той.

По думите му трябва да се очертаят важните за обществото приоритети. Важно е да има перспектива, да има яснота как да се развива държавата. Трябва да помислим, каква България искаме след 10-15 г. и с малки стъпки сега да стигнем там където искаме. Аз искам това, което запазва т.нар. национална държава – държава с българско знаме и език, държава с развита икономика, която е добро място за живеене за всеки един човек, посочи лидерът на "Български възход".

Всички партии в парламента би трябвало да покажат, че имат идеи как да се реализират определени задачи, които да доведат до по-добро бъдеще за България. В същото време още по време на предизборната кампания диалогът като че ли беше сгрешен и беше заменен с лепенето на етикети, със скандали и обвинения, понякога и на лична основа. Затова в сегашното Народното събрание е много трудно да се мине към диалог. А ние още от предизборната кампания говорим диалогично и мисля, че можем да решим въпроса може или не може да има правителство, коментира Янев.

Той беше категоричен, че в настоящата ситуация на България е необходимо редовно правителство.

Според него всички партии би трябвало да могат и да искат да водят диалог за реализирането на важните цели пред страната.

https://epicenter.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.