Стига страх!

https://svobodnoslovo.eu/politika/stiga-strah/24860 SvobodnoSlovo.eu
Стига страх!

Брюксел ни размаха пръст заради условието за 5 години уседналост, наложено от българския парламент за покупка на земеделска земя от чужденци и властимащите от ГЕРБ светкавично сложиха наколенките. Зер, от метрополията ще вземат да спрат европаричките и какво ще правят тогава? Те нали на едните брюкселски субсидии разчитат за всичко. Заради тях искат и стоят във властта. И благодарение на тях все още успяват някак да удържат и потушават трупащото се напрежение в страната.

Чудно дали някога за нещо ще изправят превития си гръбнак и ще се възпротивят на чиновниците брюкселски? Ще се осмелят ли да кажат "не, не ни устройва", земята българска не е за продан урбулешката! Неслучайно в Конституцията ни е записано, че тя е "основно национално богатство, което се ползва с особена закрила на държавата и обществото" (чл. 21). Как може Унгария, Литва, Латвия, Словения, Словакия, Полша да бранят земята и националния си интерес до последно? И на тях им размахват пръст от Брюксел. И тях ги плашат със санкции, наказателни процедури и съд. Какво от това?

Има неща, които са безценни, свещени и не бива да бъдат нито продавани, нито предавани. Земята ни е плодородна и завещана преди повече от 1300 години от предците ни. В центъра сме на Балканите и сме най-бедната страна член на ЕС. Ще ни изкупят, преди първи петли да пропеят. Това е предпоставка за накърняване на териториалната цялост на държавата като един от белезите на формата на държавно устройство. От самата Еврокомисия признават, че известни ограничения имат смисъл, тъй като целят борба със спекулативните покупки. Защо тогава с лека ръка ГЕРБ внасят законопроект, който ще отмени условието за купуване на земя от чужденци? Стига страх! Поне веднъж кажете "не" и защитете националния интерес на България!

Светла Василева

Резултат с изображение за земеделска земя

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.