Световна наглост: Разбойници бранят Али Баба, зоват за законност

https://svobodnoslovo.eu/politika/svetovna-naglost-razboynici-branyat-ali-baba-zovat-za-zakonnost/4305 SvobodnoSlovo.eu
Световна наглост: Разбойници бранят Али Баба, зоват за законност

Свидетели сме на поредица от чудеса без аналог в световната история. Група разбойници, зоват заблудени гербаджии, да бранят заедно Али Баба. Уплашени са, че Али Баба може да бъде съден за годините плячкосване на държавата. А това може да засегне и техния дял…

Мафиоти вият като флексове за законност. Под това те разбират връщане на стария режим, когато другаруването им с Борисов им носеше несметни богатства, а държавната хазна им бе пещерата със съкровищата на Али Баба.

Най-големият парадокс, надминаващ дори рамките на абсурда, е хора, замесени пряко в корумпирания режим на Борисов да зоват за справедливост и за революция. Стотина джобни маратовци и лениновците дерат гърла на мястото, където десетки хиляди протестиращи през 2020 г. месеци наред искаха оставката на Борисов и главния прокурор Гешев. Над 76 на сто от българите подкрепяха тези искания!

Да държат речи Вежди Рашидов, Десислава Атанасова, Костадин Ангелов, Тома Биков и подобни, споменавайки думи като демокрациязаконност, редсправедливост е перверзия и невиждано лицемерие. Правят го съучастници на престъпния борисов режим, сринал България на дъното на Европа. Дори само за това трябва да бъде съден техният главатар. Ако законът се прилага днес, както зоват гербаджии, парламентарната им група ще се свие поне наполовина…

Псевдореволюцията им е обречена, защото защитава корупцията и защото точно такива хора се изживяват като водачи. Уплашени водачи, защото знаят какво са правили и какво се полага по закон за подобни действия.

Време е България да стане правова държава. Ще е трудно, ще има крясъци, виене, плюене, ругатни по адрес на управляващите. Все знаци, че посоката е вярна.

Абсурд на абсурдите е точно ГЕРБ да говори за справедливост и върховенство на правото. Световна наглост, наистина. По същият начин Путин ни убеждава, че иска да освободи Украйна...

Емил Азар

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.