СЮЛЕЙМАН ПАША ОТНОВО ИЗРИГНА

https://svobodnoslovo.eu/politika/syuleyman-pasha-otnovo-izrigna/16442 SvobodnoSlovo.eu
СЮЛЕЙМАН ПАША ОТНОВО ИЗРИГНА

Сюлейман Паша, който от известно време, явно от състрадателност към потърпевшите зрители и читатели, не се беше появявал по медиите, реши, че сърце не трае и трябва да си каже. В днешното издание на един национален ежедневник, върлият натовец се възмути от пазарите в Индия и Китай, подхвърли леки подозрения кой имал полза от вируса, и призова да се въведат общи санитарни правила за държавите, най-вече в Европейския съюз. Явно трабантът не е напуснал душата му, докато се опитва да се изравни със световното ниво.

И преди да започнем да следим колко пъти си мият ръцете китайците и какво се продава на пазарите в Ухан /да уточня, че възмущението ми от омнифагията на китайците не е малко/, да обърнем поглед например към пазара в Столипиново, където се продава месо, увесено на куки в тридесетградусова пловдивска жега. Без сертификат за произход. Или където животни се колят по дворове и гаражи? Да видим 40 тона боклук, който само днес беше изнесен от улиците на споменатото гето.  Да видим един областен град като Пловдив, в който има квартали, в които няма изградена канализация. Да видим българската столица, в която улиците се мият едва когато могат да се усвоят някакви пари, а пушилката започне да наподобява сахарска пясъчна буря. 

Вместо да препоръчва на европейци и китайци да си мият ръцете, препоръчвам на Сюлейман Паша да отиде в гетата и да почисти, или пък за разнообразие да научи хората да се къпят и спазват хигиена при липса на канализация и вода. Или да им обясни колко е опасно да се продава месо на улицата при висока температура и пълзящи мухи. Или например да поговори с един министър, станал известен не с ресора си, а с мазната си коса. Пък ако се справи, директно го командироваме в Брюксел да дава уроци на Урсула как да се къпе. 

Натовецът много се пъне да блесне. След като спомогна да се набутаме в НАТО, се превърна в един от най-големите приятели на НАТО и ЕС и враг на България и българските национални интереси! А ние позволяваме на подобни недоразумения да вземат решения за политиката на България и за самите нас!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.