Т. Дончева: Kато нация се водим от две основи – лакомията и глупостта

https://svobodnoslovo.eu/politika/t-doncheva-kato-naciya-se-vodim-ot-dve-osnovi-lakomiyata-i-glupostta/21866 SvobodnoSlovo.eu
Т. Дончева: Kато нация се водим от две основи – лакомията и глупостта

„Ние като нация се водим от две основи – лакомията и глупостта. Докато се ръководим от тези неща, това ще е нашата национална съдба”. Това обяви по БТВ лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева по повод тежката автобусна катастрофа край Своге и реакцията на властта.

„Всяка случка може да бъде използвана политически и това не е бедата. Въпросът е дали при станалата трагедия се търсят решения на реални проблеми и дали се търсят на правилното място. Катастрофата край Своге постави серия от въпроси. Системата на обществените поръчки и нейните пороци са ясни на всички – че има няколко приближени на властта фирми, което са си „постлали”, за да получават само те поръчките, че тази система започва да дава дефекти”, коментира Дончева.

По думите отново се търсят дежурни виновници, като шофьора на автобуса, но този път не се наблюдава желание у гражданството да мрази шофьора, а за първи път се поставя въпросът за състоянието на пътищата.

Дончева попита защо за ремонта на трасето гаранцията е само 2 г., колкото е за ел. уредите, които си купуваме от магазина и защо непрекъснато се говори за намаляване скоростта у нас при положение, че се произвеждат все по-мощни коли

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.