Татяна Буруджиева: Отиваме на избори и ще се засили натискът Радев да създаде политически проект

https://svobodnoslovo.eu/politika/tatyana-burudzhieva-otivame-na-izbori-i-shte-se-zasili-natiskat-radev-da-sazdade-politicheski-proekt/137335 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Буруджиева: Отиваме на избори и ще се засили натискът Радев да създаде политически проект

Правителство с втори мандат изглежда много нереалистично заради това разцепване на ДПС. Най-вероятно отиваме пак на избори.

Това прогнозира пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Татяна Буруджиева и коментира:

"За да се изпълни третия мандат, това означава да се изпълни предложението на "Възраждане" за обединение на всички партии без ГЕРБ и ДПС. От това, което чухме днес в пленарната зала, ми се струва, че някои от партиите нямат желание да изпълнят това предложение. Дали ще могат да се обединят тези 5 формации в парламента, за да направят правителство, остава открит този въпрос. Ще видим и какъв ще бъде изборът на президента - на кого ще връчи третия мандат".

В предаването "12+3" Татяна Буруджиева изрази надежда президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), защото "много сериозна е ситуацията и вътре в България, и международната":

"Има нужда да се възроди диалогът между партиите и мястото за това е КСНС при президента. Надявам се Радев да започне да използва инструменти, които да му дадат възможност да изпълни максимално функцията си на обединител на нацията".

Според доц. Буруджиева Румен Радев е подложен на силен натиск да създаде политическо движение:

"Ако беше гласувано правителството на Росен Желязков, президентът щеше да има известно спокойствие за този проект. Сега натискът ще се засили".

bnr.bg

7 Коментара

Червената шапчица

3 days before

Явор Божанков е по-хубав от Лена Бориславова пък....

Коментирай

друг индианец

3 days before

И какво от това,че Радев ще излезе с политически проект,което значи да ни бъде подхвърлена поредната "нова" партия?!Същото нищо,както досега."Народът",сбирщината от наивници, ще бъде излъгана за пореден път и колелото на политическата измама ще направи следващия оборот.Това не е никаква промяна.Само измитането на цялата партийна система и забраната на политическите партии,може да даде шанс за излизане на този порочен кръг.А за това как може да стане това и каква да бъде промяната,може да се запознаете в dimat.blog.bg!Като за начало,ако желаете да вземете нещата в ръцете си и се премине към пряко,от самия народ,управление!!!Ако въобще желате да се отървете от тези патологични крадци и лъжци,набутали се в партиите!Няма да има лъжци и крадци,защото ще трябва сами да се лъжете и крадете!!!

Коментирай

" ...ако желаете да вземете нещата в ръцете си и се премине към пряко,от самия народ,управление!!!"

3 days before

Драги ДИМАТ, Похвални са Вашите усилия да направите нещо на ползу роду, но те - за мое огромно съжаление - се базират на едно твърде оптимистично и НЕобосновано предположение, а то е, че на Територията има НАРОД. Простичко доказателство на горното: ако там имаше НАРОД, той НИКОГА не би допуснал Държавата МУ от 28-мо място в Света по Индекс на ООН за развитие да отиде след 150-то място, след най-изостаналите страни в този свят. Последните останки от това, което беше НАРОД, (3 милиона на брой) се изнесоха (с малки изключения) далеч от това тъпо племе, което нищо друго не го интересува освен да се натъпче, напие и накраде без да дава 5 пари за тези около него.

Коментирай

Иван Пеев

3 days before

Мдаааа... Политкоректната назначена доцентка, както и всички останали "умни" политдрънкала, продължават да мислят за "усъвършенстване" на партийните среди. Никоя, ама наистина никоя "умна" глава, не мисли по въпроса, че освен обучение на партийния актив в демократична насока, на първо място трябва да се "обучи" НАРОДА на демокрация. Народът не "храни" пряко поли-социо- и други ЛОЗИ. Те цоцат от партийната нянка и за това не им пука нито за хората, нито за демокрацията. Като журналята, папагала повтаря това, на което са го научили...

Коментирай

друг индианец

3 days before

До"...ако желаете",Напълно съм съгласен с Вас,но ако някой се реши да пробва някаква промяна,то тя МОЖЕ ДА БЪДЕ само без бандитските сборища,наречени политически партии.Иначе,всичко е ясно - просто народът гниейки в тази среда,постепенно,или не толкова,ще изчезне в небитието,което си е един естествен процес.За свое неутешение,мога да добавя една реплика от френски филм с Ален Делон :" народът иска да бъде лъган.".И щом това важи за френския народ,какво остава за нашия хм..(?) ,"народ-ец".Всъщност,защо ли си чешем безсмислено езиците в Интернет?

Коментирай

панчо виля

2 days before

"Пешката" Желязков отиде курбан на Тиквата. Както и "пешката" Габриел. И двете бяха безцеремонно употребени за да поемат очаквания резил от провала вместо Тиквата, спасявайки грандоманското самолюбие на последния. Подведени с предложения за пост, за който имаше миражен шанс да получат и който беше извън нивото им на компетентност, тези двамата наивници левашки пожертваха сигурните си охолни кресла в Брюксел в импасите на пожарникаря. В скоро време и за костинбродския шмекер ще престане да се споменава, както за длъгнестата чапла прелетяла от Родопите до Париж за да ощастливи заможно франсе.

Коментирай

Емилиано Сапата до Панчо Виля

2 days before

Великолепен коментар!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.