Татяна Дончева: Гешев не може да бъде главен прокурор, дори само заради образуваните дела за преврат

https://svobodnoslovo.eu/politika/tatyana-doncheva-geshev-ne-mozhe-da-bade-glaven-prokuror-dori-samo-zaradi-obrazuvanite-dela-za-prevrat/8695 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Дончева: Гешев не може да бъде главен прокурор, дори само заради образуваните дела за преврат

”Иван Гешев не може да бъде главен прокурор, дори само заради образуваните дела за преврат. Появата на дела за преврат в демократична България е начин на мислене, който започва с това, че няма разделение на властите”. Това заяви в парламента Татяна Дончева от ”Изправи се БГ! Ние идваме!”

Ще проверим дипломата на Иван Гешев, заяви още в парламента зам.-председателката на Нардоното събрание. Тя смята, че трябва да има обективна проверка на дипломата на главния прокурор.

Дончева посочи , че днешната дискусия в Народното събрание с участието на министрите Янаки Стоилов и Бойко ѝрашков, е добро начало за възстановяване на парламентаризма. Според нея тези, които сега излизат от властта, още повече имат интерес да има правосъдие от сериозни хора, които ще отсъдят по закон, а не по заповед.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.