Татяна Дончева: Националното оглупяване ни е голям проблем!

https://svobodnoslovo.eu/politika/tatyana-doncheva-nacionalnoto-oglupyavane-ni-e-golyam-problem/24955 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Дончева: Националното оглупяване ни е голям проблем!

Има един голям проблем и той е националното оглупяване. Глупави решения в управлението, глупави реакции, всеки дърпа чергата към себе си, въобразявайки, че така ще си реши проблема, но така решава само едно малко проблемче. Това, което е проблем сега на държавата, е започнало през 2009 година, защото тогава една политическа генерация, която имаше някакви изисквания към себе си, беше сменена от нова генерация - примитивни, агресивни....Това заяви пред БНТ лидерът на "България 21" Татяна Дончева.

На въпрос дали управляващата партия ГЕРБ е виновна, Дончева посочи: "Не казвайте ГЕРБ - ако не ГЕРБ, ще е някой друг. Говоря за манталитет. Няма географска област, от която да не е дошъл някой да ми каже за някакви драстични назначения на високи позиции в рамките на властта."

Вчера ми дадоха за пример една заместник кметица, която е завършила с 3,25 средното си образование и е била на поправителен в някой от последните си класове всяка година. Това е отношение на нацията към това да си образован, старателен, упорит, да имаш постижения, обясни Дончева.

Това е границата - 2009 година. Костов беше сериозен администратор и имаше сериозен подбор и в сините и червените редици и в ДПС. Царят също сложи една летва на поведение и интелигентност, на подбор на хора. Може към всеки да има претенции за подбор, да се сравняват политици, но общо взето, ако не се селектират много талантливи хора, поне средни занаятчии трябва да се селектират. Моите изстрели не са към политическата класа, защото тя е народен избор, коментира Дончева.

Докато в България не се разбере, че държавното управление е занаят, няма да се постигне нищо, посочи тя.

В МВР има безобразен подбор. Вие нямате система на подбор и подготовка. Щом са набили някакви полицаи в един магазин, където го спаркутили зад щандовете, този полицай не е за там, той е слабак, посочи Дончева.

Аз чакам 2021 г. - всички, които са се наточили да крадат европари, имат хоризонт до 2021 г. Този кабинет дойде със своето невежество през 2009 г., дойде народната милиция тогава, дойде с народната любов. Ако сложите невежи хора да ви управляват, дали проблемите ще се задълбочат или ще се решат, попита реторично Дончева.

Американското лоби иска да наложи ф-16, а неамериканското - не. Има значение, както с колата - дали да си купим 30-годишна барака или нова кола, посочи Дончева и допълни: Президентът мисли, че трябва да се купи нова кола и това е по принцип правилно, категорична бе тя по темата с покупката на изтребители за българската армия.

Тя коментира и скандала в НДК. Мирослав Боршош е раздвижил НДК, може да се намерят 10 културни дееца, които да кажат, че много е развил НДК, но и другото е вярно - че не излизат сметките, че ги няма парите. Да не смятате, че Лиляна Павлова е решила да го уволнява от нямане какво да прави. Нали тя знае колко е скъп той на сърцето на премиера, коментира Дончева и скандала с двореца на културата и напускането на директора.

Напрежение има по върховете на всяка държава, само че на другите места хората са дисциплинирани, възпитани, обучени. Те не дават израз на това кого мразят и обичат. При нас е по балкански - всеки да знае кой кого би напсувал, посочи тя.

На въпрос на водещата дали си проверява болтовете на колата, тъй като и тя, като Лозан Панов, е за промените в Конституцията, Дончева отсече, че тези промени в основния закон са задължителни.

Когато НСО е длъжно да провери колите сутрин в гаража, да вземе да твърди, че са се развили по дупките болтовете на Мерцедеса, създава усещане у всеки, който дори не се интересува от това, че има нещо, посочи тя.

Резултат с изображение за Татяна Дончева

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.