Татяна Дончева: Всеки ли добър на село трябва да бъде изпробван за министър?

https://svobodnoslovo.eu/politika/tatyana-doncheva-vseki-li-dobar-na-selo-tryabva-da-bade-izprobvan-za-ministar/8509 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Дончева: Всеки ли добър на село трябва да бъде изпробван за министър?

Защо трябва да се говори, като няма какво ново да се каже. Умението да мълчиш в политиката е важно. Обществото иска някой да има каже, че тази нощ ще бъде проблемът ще бъде разрешен. Ценно е да мълчиш.Това каза Татяна Дончева в "Лице в Лице" по БТВ.

Няма никакво усилие. Има развитие на някакъв сюжет на ДБ, ИТН и “Изправи се.БГ. Ние идваме! Той тече от първия ден след изборите до днес. Той включва много действия - пресконференции, представяния на кабинет, разговори. Всички знаят какво са разговаряли, какво е последвало и т.н. Всичко това е един сюжет. Тази декларация нищо не заличава межувременно. Аз не знам какво трябва да се заличи и няма да давам съвет на никого от актуалните политически силит- какво да се заличи какво да се открои.

В политиката има прави от много векове насам - има хора, които искат да нарушат

Такива бунтари много има, понякога са на мода, понякога не - има смешни бунтари, които биха тръгнали на ръце и да си облекат блузата на обратно.Аз мога да изтърпя всяка странности, не толерирам обаче подигравките в БЪлгария . И някой може да си направи каквото му хрумне, който и да е той, колкото и да е велик.

Работата да се свърши най-добре, най-добре за държавата. Да го направят водени от здрав разум и това да ни движи, защо ние не бързаме, защото няма никаква необходимост има до петък до срок, ИТН имат срок да си внесат при президента до проектокабинета до петък.

Такъв е редът, в петъка изтича 7-дневният срок, те не са длъжни да го внесат тогава. Може в края на срока могат и тази вечер, и утре сутрин, петък е последният възможен

Президентът внася проектокабинета и името на министър-председателя - за гласуване. Тогава се се насрочва гласуването, кога Ива Митева ще го направи - не мога да кажа - Другата седмица е логично, не е ставало дума за предсрочно. Съгласно на КС се гласува състав и структура, после министър-председател, после кабинет - има възможност да се направи промяна за състава - тоест, могат да бъдат сменени министри, но не и премиера.

Ние ще кажем какво мислим, след като всички бъде внесено от президента - имаме техническо време до петък.

Може да ви се стори странно, че състав на МС може бъде представен на слайдове и без за никого да се посочи на колко години, къде и какво завършил, какво е работил - на мен ми се стори много странно.

Гроздан Караджов го познах. Министъра на външните работи задочно го познах. Както знаете заради медиите се породи интерес и както се казва човек чуква в интернет. С министъра на присъдите се запознахме по същия начин. Не знам защо Мика Зайкова иска да съди - тя не знам кого ще съди. Чух Тошко да казва, който публични се осмели на  да оплюе министър, той ще го съди. Някак си смешно и ние сме адвокати.

И ние сме адвокати, да излизаш в политиката със случай от частен характер е мека казано несериозно. Не е случайно ви казвам,поведението на лидерите от ИТН няма нищо общо с правилата и те ни навират как те единствени са хора, които нямат нищо общо с политиката досега.Не може така. Тези дейности са от хиляди години, тези които са живели преди нас да не са по-прости, по-малко нахакани и те са имали нашите мечти.

Има си неща за всички, в политиката водещо е разбирателството- това е водещо в колективите, в хода на живота. Да обясняваш на всички останали, че те нямат право на нищо. Каква беше точно фразата “Кой си ти бе, предлагач?” Моля??? Или се научете да говорите уважително за постовете, които претендирате, или не искайте някой да споделя отговорност за работа, която не знаете каква да вършите

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.