ТОМА БИКОВ - ШЕФ НА КОМИСИЯТА ЗА КУЛТУРА И МЕДИИ. НЯМАМ ДУМИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/toma-bikov-shef-na-komisiyata-za-kultura-i-medii-nyamam-dumi/8252 SvobodnoSlovo.eu
ТОМА БИКОВ - ШЕФ НА КОМИСИЯТА ЗА КУЛТУРА И МЕДИИ. НЯМАМ ДУМИ

Тома Биков е шеф на Комисията по културата и медиите в поредното ни Народно събрание.

Спомняте ли си какви викове и подскоци имаше, когато за същия пост преди години беше предложен Слави Бинев? Тогава не мина, ама сега стана. И това означава само едно – на актуалните народни избраници им е през накривената шапка и през пълния стомах за културата и медиите.

Как ви се струва – дали това можеше да стане в Народно събрание, в което депутати бяха Валери Петров, Йордан Радичков, Георги Мишев, Петър Слабаков, Васил Михайлов?

Подигравка с културата е това и достатъчно ясен знак за отношението към духовността.

Да не си помислите, че имам нещо лично срещу Тома Биков? Той е много добър агитатор, пропагандатор, разпространител и внушител на идеите на Слънцето от Банкя. Негов словесен бодигард.Чух даже, че бил завършил за театрал. Но политическият театър е едно, а изкуството – съвършено различно нещо.

Мене ме е срам. Остава да чуя как ще понесат благата вест целокупните творчески съюзи, организации, медийната гилдия и т.н. Най-много от всичко обаче ме интересува как ще реагират духовните първенци на България – онези, на които им пука, че Тома Биков им е началник.

А оценката на хората по отношение на гореспоменатия я чувам всеки ден.

Николай Милчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.