ТОП-ПОПУЛИСТИТЕ МРАЗЯТ ПОПУЛИЗМА

https://svobodnoslovo.eu/politika/top-populistite-mrazyat-populizma/16363 SvobodnoSlovo.eu
ТОП-ПОПУЛИСТИТЕ МРАЗЯТ ПОПУЛИЗМА

Да започнем с думата.  Това е начин за политическо поведение за спечелване на общественото доверие чрез привидна загриженост за нуждите на суверена (създаване на лъжлива представа за бързо и лесно решение на обществените проблеми). Бай ви Бойко излиза пред материала и обявява, че Той всичко ще /ги/ оправи, ще им даде, ще увеличи пенсии и заплати, ще довлече инвеститори, ще изгради магистрали, писта за формула 1, космодрум и площадка за кацане на извънземни. Депутатите от ГЕРБ въпреки здравият разум и очите, които виждат реалността, заявяват нагло, че държавата цъфти и връзва под тяхното благо управление. Направо даже взе и да окапва от цъфтежа!

Обаче обвиненията в популизъм те ги мразят. Най-добрите манипулатори на лъжи и прикриване на истината мразят да ги наричат популисти. Пекинската патица възмутено заяви, че замразяването на заплатите им по време на криза е срамно. Направо беше ядосана.  Било съвсем нормално когато 90 % от народа се чудят как ще оцелеят и дали няма да измрат от глад, те да си увеличават заплатите. Техните колеги от други държави, които се отказаха от заплати или ги намалиха наполовина, били популисти. Те обаче, българските депутати, нямало да слезят на такова низко ниво и си заслужават възнагражденията. Те, както казваше Цачева, не са като обикновените хора. Явно са някакви други, богоизбрани и богопомазани, родени със сребърна лъжичка изотзаде.

Не че държавата ще стане много по-добре, ако се откажат от заплатите. Или ги намалят. Но хората ще видят, че политиците проявяват съпричастност в тежкия момент с народа си. Защото една баба с 200 лева пенсия, която не може да си купи лекарствата и не може дори да излезе от дома си, работила 40 години, няма да проумее как някой може за натискане на копче да получава 10 000 лева на месец. И тук изключвам тези депутати, които наистина работят и правят смислени предложения. Но другите, които дори не ги знаете. Например колко от вас познават дори по име третата заразена от ГЕРБ? Признавам, следя политиката, но днес за първи път й чух именцето.

Привилегиите дразнят, особено когато са незаслужени. Хората се дразнят с основание, когато те не знаят как утре ще нахранят децата си, а други, от които зависи бъдещето им, да нехаят за тях и да гледат само собственото си благополучие. Дразнят се от това, че за депутатите незабавно се намериха безплатно тестове, докато обикновените хора направо си умират по домовете, защото болниците отказват да ги приемат. Дразнят се от това, че заразяването на един депутат се съобщава по късна доба с извънредна пресконференция с такава важност, все едно война ще обявяваме на някоя съседна държава.

Смирете се, политици! Срамно е  по подобен начин да се подигравате с народа си. И да го поднасяте по такъв начин, все едно е ваше право. Вие сте слуги на народа, а не негови господари. Смирете се сега, във време на беда! Защото възмездие винаги има. А ковчезите на никого нямат ремаркета, без значение дали е от управляващата партия или беден старец, живял в мизерия.

Пази, Боже, сляпо да прогледа! И от човек прост, на голям пост!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.