Тошко Йорданов: Третият мандат е „преговаряне на неутрален терен“

https://svobodnoslovo.eu/politika/toshko-yordanov-tretiyat-mandat-e-pregovaryane-na-neutralen-teren/137043 SvobodnoSlovo.eu
Тошко Йорданов: Третият мандат е „преговаряне на неутрален терен“

Няма верен ход за излизане от кризата, защото средата е шизофренна – хем всички искат да има правителство, хем се заклеймява всеки, които се опита да направи нещо по въпроса, но третият мандат може да се разглежда като „преговаряне на неутрален терен“. Това каза в предаването „Тази събота“ Тошко Йорданов, председателят на парламентарната група на ИТН.

„Ако искате можем да си поговорим за това, защо навън е топло и има ли вероятност да завали сняг“, така той отговори на въпроса дали е възможно ИТН да подкрепят първия или втория мандат за съставяне на редовно правителство.

Според него това, че някой е отишъл да изслуша виждането на друг за излизането от кризата, не означава, че „те ще работят заедно и то по неговия план“.

 

 

„Ако днес говорим с вас, това означала ли, че утре вечер ще отидем да вечеряме заедно?!“, попита той риторично водещият на „Тази събота“.

„Вие сега на вечеря ли ме каните?!“, отговори му в същия тон Митьо Маринов.

Извън тази шега Тошко Йорданов обясни, че ИТН не е стандартна партия – постъпват правилно, а не партийно. Според него организацията им е стройна, а решенията в партията се взимат след обсъждания.

 

 

„Според нашите представи един политически лидер трябва да има визия за нещата, а това няма как да стане ако е заврян в парламента, където се изпада в някакво дребнотемие“, така той обясни, защо Слави Трифонов не влиза в Народното събрание.

Тошко Йорданов сподели също така, че е против преференциите, защото купеният вот се контролира именно пред тях.

Той припомни, че 126 000 души са гласували за ИТН на последните избори.

„Имаме пресечни точки с всички политически партии по определени неща – ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП. Само за последната, която влезе, не мога да кажа нищо, защото не зная към какво се стреми“, каза още той.

Тошко Йорданов поясни, че с ГЕРБ и с ПП-ДБ имат пресечна точка по линия на фискалната политика – тя трябва да е по-дисциплинирана.

„България трябва да влезе в еврозоната тогава, когато е готова. Не разбирам, как някои политици говорят откровени глупости. Асен Василев може да е всякакъв, но не е глупак. Той знае, че ние не отговаряме на изискванията, знае, че с бюджетната политика, което водеше, всъщност ни отдалечаваше от еврозоната, защото надува инфлацията“, каза още той.

Според него в момента средата е ненормална и няма верен ход за излизане от политическата криза.

„Първият и вторият мандат няма обществена подкрепа. Знаете какво се случи, когато ГЕРБ станаха първи, а ДПС – втори. Започна един вой от голяма част от журналистите ,политолозите, социолозите, гинеколози, венеролози и други „-ози“. Тече един изключително шизофреничен процес. От една страна трябва да има правителство, защото страната е блокирала, а от друга – всеки, които се опита да направи нещо по въпроса, бива обвиняван“, поясни той.

fakti.bg

13 Коментара

Червената шапчица

2 days before

Еш па тоа... сценаристчето иска да управлява държавата...

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

Юристката Рая Назарян бе избрана за поста председател на 50-ото Народното събрание с гласовете на депутатите от ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“. И Деса Кайсията от Дулово, силистренско завърши този факултет в УНСС. Деса е била крайно слаба студентка, посредствена, не е знаела дори какво е Право, а това учеше. Не може да даде дефиниция на понятието Право. И тая е същата, но малко по-малко проста. Но също хитра, пробивна, нахална провинциалистка.

Коментирай

copy - paste

2 days before

Не знам защо джуджака Тошко и неговия кукловод Чалгара си вярват, че могат с 16 депутати да направят правителство, след като не можаха или по-точно не искаха да го направят, когато бяха с 67 депутати преди време. Още си спомням нелепите им предложения за "експерти" тогава в лицето на Николайчо Василев от НДСВ-то или пък онзи продавач на джапанки в подлеза на ЦУМ...

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

Тези са готови да легнат, но на техен терен и по техните правила. Престанете да учите децата си, че срамна работа няма, защото се напълни с прос*итутки! ---- - Що толкова късно ми се прибираш, бе?! - Не викай! Бях на партиен дебат за изборите. - Хмм... прос*итутки имаше ли, а? - Само политически.

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

Секс индустрията в Германия процъфтява покрай Евро 2024. Най-много пари е изкарал прочутият бардак в Кьолн, който се смята за най-големия в Европа – на 12 етажа, където си вадят хляба над 200 труженички. В Германия проституцията е напълно легална. А у нас кога.. В Левски - Г вече загряват...

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

„Ако днес говорим с вас, това означала ли, че утре вечер ще отидем да вечеряме заедно?!“, попита той риторично водещият на „Тази събота“. „Вие сега на вечеря ли ме каните?!“, отговори му в същия тон Митьо Маринов. ---- Върти, суче, все натам го влече... ех, тоя тошко....

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

„Има три партии, които нямат идеологически различия – ГЕРБ, ДПС и ИТН. На ръководителите на тези партии обаче нещо им липсва. Когато имаш всички условия да направиш нещо, а не го направиш, значи си калпав. ГЕРБ, ДПС и ИТН са задължени да направят коалиция“, заяви Проф. Михаил Константинов.

Коментирай

Аман от схемите за власт на тоя запъртък

2 days before

Да вз ме да каже нещо за 6-ти близо и на АЕЦ и защо САЩ забраняват на България да си ползва сега за ремонта двата реактора от Белене!?!...тръгнал тоя само схеми да реди!?!

Коментирай

copy - paste

2 days before

Щото тамбураджиите стават политици, а политиците--дудукчии!

Коментирай

copy - paste

2 days before

Тошко Йорданов, "как успя да го поемеш едновременно на Тиквата и на Дебелия, за мене е мистерия"!?!?

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

Германия ще гони 6 - 0 срещу Дания на Евро 2024

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

Чистката в ДПС продължава с пълна сила. Във Фейбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган'', в която членуват близо 25 хил. души, се появи инфромация, че личната секретарка на Доган Биршен Ибрямова е била освободена от Централата на ДПС. По-късно и самата Ибрямова потвърди информацията... - Тошко, внимавай...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.