Украйна иска от Запада и подводници, за да „разгърне флота си в цялото Черно море“

https://svobodnoslovo.eu/politika/ukrayna-iska-ot-zapada-i-podvodnici-za-da-razgarne-flota-si-v-cyaloto-cherno-more/137704 SvobodnoSlovo.eu
Украйна иска от Запада и подводници, за да „разгърне флота си в цялото Черно море“

След оръжията, ракетите и изтребителите Киев поиска от Запада и подводници. Украйна се нуждае от западни подводници, за да укрепи военните си способности в Черно море, заяви началникът на флота адмирал Олексий Нейжпапа.

Той твърди, че разполагането на подводни плавателни съдове може стратегически да подобри позициите на Украйна в Черно море заради конфликта с Русия.

„Мислим за това, подводниците са ни необходими, те трябва да бъдат част от флота“,  каза Нейжпапа в интервю в YouTube канала на журналистката Наталия Мосейчук.

Ръководителят на украинския флот добави, че страната не се нуждае от големи подводници, тъй като „те са безполезни в Черно море“.

„Разполагането само в близост до Одеса означава да няма нищо, трябва да погледнем по-нататък, да разпрострем флота в цялото Черно море и да използваме цялата му площ“, каза той, изразявайки надежда, че Украйна ще се превърне „от крайбрежна държава в морска сила“.

По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви, че американските оръжия отнемат твърде много време, за да стигнат до страната, въпреки че Конгресът одобри пакет от помощи в размер на 61 милиарда долара през април.

Отделно от тази сума НАТО ще предостави най-малко 40 милиарда евро военна помощ за Украйна годишно от парите на страните членки. 80 милиона евро ще предостави България, съобщи служебният министър-председател Димитър Главнчев на изслушване в парламента.

https://obektivno.bg/

16 Коментара

Росен

2 months before

Я, се разкарайте, Черно море да не е само ваше. То е и българско, а ние не сме във война и няма да бъдем. Сърбайте си попарата, защо не мислихте, когато горихте живи хора и 30 години градихте подземия за "миролюбивите" азовци. И когато позволихте биолаборатории на ваша територия, и когато разпродаваха земите ви на чужденци. За всичко това, естествено, Путин ви е виновен. Всички тази напъни на зеления клоун приличат на действията на болен от спин, който не иска да се излекува, а да зарази всички около себе си.

Коментирай

Ххахахха

2 months before

Е няма такива тъпаци като хохлите. Как ще им ги доставят, по Дунава ли ? Първо Турция спазва конвенцията от Монтрьо и не допуска военни кораби в Ч. море по време на война . В началото на годината отказа да допусне два миночистача дарени от Великобритания за Усрайна. Дори и да преминат по някакъв начин проливите, шансът им да достигнат до украинско пристанище са нулеви.

Коментирай

Росен

2 months before

Да, още оттогава Меланшон има да си връща на Макрокончето.

Коментирай

Bad Face

2 months before

За какъв флот говори този безумец, те имат само надуваеми лодки?

Коментирай

Жител на Евротериторията България

2 months before

Мила, уважаема и мъдра Червена шапчице, в един от коментарите си си се объркала малко (вероятно си млада). Истинска Левица, тоест истинска държавност и справедливост имаше преди 90-те години. Оттогава има само шлифована диктатура на психодесницата, глобалистична антинационална политика и сатанистична духовна педерастия! Плюс лицемерна демагогия и пълна подмяна на понятията...

Коментирай

Гражданин на територията България

2 months before

Тоя саде самолетоносачи още не е поискал да му дарят, ама каквато уста е отворил, скоро и това ще поиска... Май белият прашец му идва в повече и все розови сънища сънува! Нищо вече не може да го спаси от гнева на руснаците! А ги разгневи с безумните си нападения на Севастопол, Белгород, Курск, където продължи с онова, което предшествениците му започнаха - да избиват мирно население...

Коментирай

АСТРАЗЕНЕКА

2 months before

КАТО ВСЕКИ ЧИФУТ САМО ВЗИМА И НИЩО НЕ ДАВА.

Коментирай

Посетител

2 months before

А нещо за "могъщият" украински Космически флот няма ли да поиска?!? Пусто бело, като превишиш дозата и не знаеш какво говориш...

Коментирай

стига, бе

2 months before

Какви подводници иска тоя, като те скоро няма да имат излаз на море?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.