Уволнените от ББР пропуснали срещата с министър Петков, защото не обичали да се снимат

https://svobodnoslovo.eu/politika/uvolnenite-ot-bbr-propusnali-sreshtata-s-ministar-petkov-zashtoto-ne-obichali-da-se-snimat/9596 SvobodnoSlovo.eu
Уволнените от ББР пропуснали срещата с министър Петков, защото не обичали да се снимат

Уволнените от ББР не отишли на срещата с министър Петков, защото не обичали да се снимат и не били давали интервюта досега.

Министърът на икономиката Кирил Петков ни извика в сряда на среща. Форматът  на тази среща, която продължи около час и половина, беше управителният съвет, надзорният съвет на банката и министър Петков и членовете на одитния комитет. Тази среща се проведе за час и половина и ние го уведомихме, че не искаме да присъстваме, защото ще има запис, а досега не сме давали интервюта. Това за нас е несвойствено и решихме да се възползваме от нашето право да не бъдем записвани. Това казаха по Нова телевизия уволнените членове на Надзорния съвет на Българската банка за развитие Велина Бурска и Митко Симеонов.

"Банката има такъв профил, че тя винаги се е отличавала с висока концентрация. Към настоящия момент концентрацията на банката е с най-ниско ниво от последните години", коментира Симеонов.

По думите на Бурска от тяхна гледна точка те са вършели работата си единствено и само като са изпълнявали закона. Двамата обърнаха внимание на това, че всяко едно решение за кредит над 5 млн. лева е минало законово през Надзорния съвет.

Митко Симеонов пък допълни, че Надзорният съвет не провежда срещи с кредитоискатели.

"По лично мое мнение въпросът "КОЙ?" се заменя с въпроса "ЗАЩО?". Защо министърът поставя една стабилна банка в риск?", чуди се Бурска.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.