Валери Симеонов: Само църквата не продава лотарийни билети

https://svobodnoslovo.eu/politika/valeri-simeonov-samo-carkvata-ne-prodava-lotariyni-bileti/22705 SvobodnoSlovo.eu
Валери Симеонов: Само църквата не продава лотарийни билети

Това коментира пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов, който внесе предложение за ограничаване на рекламата на хазартния бизнес.

Вицепремиерът коментира и исканите от него законодателни промени за премахването на рекламирането на резултатите от хазартните игри. „Болестно състояние е търкането на билетчета“, заяви той. „Аз никога не съм си купувал талон. Само БПЦ не продава талони в момента“, добави Симеонов „Това е една пандемия, паталогично разстройство, в което участва държавата със своята пасивност“, каза Симеонов. „С търкането на билетчета се разрушава ценностната система на нацията, защото се внушава, че лесно се постига всичко в живота, без да се образоваш, без да се бориш, а постигаш късмета си срещу 3 лв., 4 лв., 5 лв. или 10 лв.“ , каза той и добави: „Възрастни жени с нисък статус и малки пенсии, влизат в магазина купуват си храна за 5 лв. и билетчета за 10 лв.“. „От хазарта Северозападна България не забогатява“, напомни той и се възмути, че постоянно има реклами за печалби, придружени с олигофренски усмивки. Относно искането му за забрана за тютюнопушене, Валери Симеонов напомни, че няма заведение, в което човек да не излезе опушен. Той смята, че с исканите му промени ще премахне двуличието и напомни: „Тютюнопшушенето е вредно“.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.