Валерия Велева: Докога Марешки ще ни назидава от парламентарната трибуна

https://svobodnoslovo.eu/politika/valeriya-veleva-dokoga-mareshki-shte-ni-nazidava-ot-parlamentarnata-tribuna/25051 SvobodnoSlovo.eu
Валерия Велева: Докога Марешки ще ни назидава от парламентарната трибуна

Марешки е нашето наказание! За глупостта и късогледството. Марешки е диагноза за състоянието на държавата. Марешки е отмъщението на онова, с което не успяхме да се справим в поседните 27 години. И на което май нямаме сили да се противопоставим.

- Марешки изнудвал аптеки, за да наложи монопол.

- Марешки изнудвал общински съветник и го сбил на улицата.

- Марешки продава гориво със сяра.

- Фирми на Марешки в далавери с лекарства.

- Марешки изплува в схема за източване на ДДС.

- Марешки в далавера с доставка на метадон.

- Фирми на Марешки източват Здравната каса.

- Половината депутати на Марешки са незаконни...

Да изборявам ли още. Това е лицето на Веселин Марешки, който пък от своя страна е лице на българския парламент и всеки ден от висотата на парламентарната трибуна ни поучава на морал, честност, почтеност, трудолюбие.

Сами си го докарахме!

С мълчанието. Със затворените очи и уши...

С безотговорността към собствената ни съдба!

Преди месец главният прокурор поиска имунитета на Марешки за изнудването на варненския общински съветник Костадин Костадинов. Марешки си го даде, макар и със зор, и продължи да ни поучава от недосегаемостта на поста, който заема.

После с целия си блясък на парламентарно величие Марешки цъфна до папата като представител на българския парламент, на българския народ, на българската държава в чест на най-светия български празник !?!

Гаврата беше жестока!

Пак сами си я направихме!

А Марешки ни се изсмя в лицето.

Днес Обвинител № 1 поиска за втори път имунитета на Марешки по второ обвинение – този път за изнудване на аптеки с цел налагане на монопол.

Дали сам ще си го даде или принудително ще му го свалят, няма значение. Марешки ще продължи да стои на най-високо място в парламентарната ни република, ще ни се усмихва, за да ни покаже какви сме глупаци; ще ни назидава, докато не проумеем, че той е символът на честността в държавата; ще ни размахва пръст, за да всява страх и покорство пред парламентарната му власт и икономическа мощ.

Е, докога?

Докога Марешки ще се извисява на парламентарната трибуна? Това ли е примерът за младите? Какъв сигнал даваме на обществото, на Европа, на света? Имат ли сили и достойнство депутатите да го свалят оттам, за да не се петни това място?

Как се чувстват законотворците Главчев, Жаблянов, Нотев, Караянчева и Джафер до човек, прекрачил закони и морални норми?

Оправданието: „Той е избран като всички нас“ е като смокинов лист , изпод който се подават срамотите на българския парламентаризъм.

Римското правило, че всеки е невинен до доказване на противното може да остави Марешки в парламента, но поне да не стърчи на парламентарния пиедестал.

Защото Марешки е нашето наказание! За глупостта и късогледството.

Марешки е диагноза за състоянието на държавата, каквато сами си я направихме.

Марешки е отмъщението на онова, с което не успяхме да се справим вече 27 години. И на което май нямаме сили да се противопоставим.

(Б.А. Ако Марешки започне кампания срещу мен или медията, то ще бъде заради този текст. Така както той води кампания срещу Валя Ахчиева, заради разследванията ѝ за неговите далавери. Но и това ще го преживеем.)

Резултат с изображение за Валерия Велева

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.