Васил Терзиев отхвърли НСО, взе си частен бодигард

Общинарите са втрещени – не са виждали подобно разточителство до момента

https://svobodnoslovo.eu/politika/vasil-terziev-othvarli-nso-vze-si-chasten-bodigard/122861 SvobodnoSlovo.eu
Васил Терзиев отхвърли НСО, взе си частен бодигард

Общинарите са втрещени – не са виждали подобно разточителство до момента

Запознати издават, че новият столичен градоначалник Васил Терзиев е в режим „пълно инкогнито за държавата“ – никой не знае какво прави и с кого се среща. За да не бъде разпознаван от софиянци, той сменя два автомобила, така че никой да не знае в кой се намира.

 

Той дори уволнил шофьора от НСО, който му се полага по закон, за да му бъде не само водач, а и наблюдател. Вместо това си е осигурил частни гардове, които шофират автомобила му и в същото време го пазят.

 

Устатата му опонентка за кметското място – Ваня Григорова издаде, че той е ходил с гардове и по време на кампанията. Като първи в Столична община обаче, Терзиев се е покрил напълно от опасността да се срещне с граждани или журналисти.

 

Познатият на всички вече „Порше Кайен“ далеч не е единственото возило, с което градоначалникът се придвижва. Той използвал и скромен бял „Форд“ и сменял внезапно возилата, с които се придвижва. И за двата екипа имало наети достатъчно частни гардове и шофьори, разкриват втрещени общинари, които до този момент не са виждали подобно автомобилно разточителство.

 

От ГЕРБ не пропуснаха възможността да припомнят злобно, че електоратът е разгромил бившата столична кметица Йорданка Фандъкова за това, че се движи с лимузина на НСО, а сама призовавала столичани да яхнат метрото, пък сега новият кмет е с цели две коли.

 

Общинарите са бесни и си дават сметка, че столичният управник е премахнал полагаемият му се шофьор от службата за охрана, за да остане напълно инкогнито, тъй като е всеизвестно, че повечето гардове на НСО служат и като шпиони и докладват какво правят подопечните им обекти.

 

Нестихващите драми около избор на председател на Столичния общински съвет пък изцяло смазват Терзиев, тъй като заради упорството при избора на председател нямало как да се изпълнят договорките с Борис Бонев. Припомняме, че съветникът от „Спаси София“, трябваше да стане председател на СОС, но съветниците вече неколкократно отказват категорично да го изберат и цялата община е в патова ситуация.

 

Това е и причината, поради която Терзиев не желае да се среща с неблагосклонни журналисти или съветници, които го гонели за пазарлъци за поста. Така се стигнало до решението за кардинална промяна в превоза и охраната му.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.