Велизар Енчев дава Джамбазки на гл. прокурор за публичен призив за разстрел

https://svobodnoslovo.eu/politika/velizar-enchev-dava-dzhambazki-na-gl-prokuror-za-publichen-priziv-za-razstrel/22006 SvobodnoSlovo.eu
Велизар Енчев дава Джамбазки на гл. прокурор за публичен призив за разстрел

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ

Господин Главен прокурор,

На 12 август т.г., в интервю за сайта “Блиц”, евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки си позволи нещо недопустимо за едно цивилизовано общество – призова да се разстрелват членовете на една политическа сила, тъй като били отговорни за отминали исторически събития на Балканите

Интервюто внушава, че заплахата на Джамбазки се отнася и за всички критици на сегашната балканска политика на правителството.

Господин Главен прокурор, тъй като живеем в правова държава, която не толерира поведение, застрашаващо личната неприкосновеност и обществения ред, очаквам да се самосезирате и привлечете към наказателна отговорност Ангел Джамбазки.

Ако наистина сме правова държава, всеки, който публично призовава да се използва огнестрелно оръжие срещу критиците на управляващите, трябва да бъде санкциониран с цялата строгост на закона.

12 август 2018 г.

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

* Сигналът е внесен по електронен път в Главна прокуратура в 16.15 часа

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.