Винкела погреба патриотите...

https://svobodnoslovo.eu/politika/vinkela-pogreba-patriotite/26160 SvobodnoSlovo.eu
Винкела погреба патриотите...

Позитивният ръст на така наречените "Обединени патриоти", отбелязан на президентските избори, е на път напълно да бъде съкрушен от самозабравата и наглостта на основния лидер в тройната им коалиция - Валери Симеонов. След като наскоро обяви президента за "шофьор на самолет" и бе гневно репликиран от друг пилот от резерва, сега Симеонов стовари цялата си политическа и медийна мощ срещу обикновения човек. Грозотата на случващото се много прилича на компромата срещу Богомил Бонев, който действащият все още президент Петър Стоянов, пусна в телевизионно студио в разгара на кампанията. Това възмути гражданите и от водещ със 70% преди първия тур, Стоянов стана втори, а после и загуби изборите.

Цялата злоба и ненавист на Симеонов пролича в негов "отговор" към пилота, в който го обвинява, че е едва ли не "нищожество" и, че какви ли не други професии са равни по трудност на тази на "военен пилот". Включително еднакво рискова и трудна била професията на "съдия" или "полицай", или дори "циганин-гробар" (да, казал го е). Ако пък някога бил служил като "моряк", какъвто бил самият Симеонов, то пилотът щял да "напълни гащите" при първата буря. Пилотът от резерва е наречен и с грозната дума "мегаломан", която изглежда да е по-подходяща за самия Симеонов.

"Обединените патриоти" вече губят избиратели, поради абсурдността на политиката им, от типа на подкрепа за Меглена Кунева и предложение тя да остане министър с мандат на самите "патриоти". Симеонов трудно скри и неудоволствието си от факта, че неговите избиратели на втория тур, масово подкрепиха ген.Радев, както и от факта, че повечето патриотични избиратели са русофили. А атаката на тема "шофьор-пилот" просто издаде цялата омраза, която е стаил.

В момента инерция набира алтернативен патриотичен проект около директора на Добричкия исторически музей Костадин Костадинов. Той ще се концентрира около Партия "Възраждане" и се очаква да привлече голяма част от патриотичните избиратели. Сравнението на истинския патриот Костадинов, който за своя сметка, издава учебник по "Родинознание" и медийния олигарх Симеонов, който подкрепи Бойко Борисов, Даниел Митов и Кунева, прави ясна средно срочната тенденция. И тя не е в полза на фалшивото патриотарство.

Резултат с изображение за Валери Симеонов

http://gudelnews.com/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.