Владо Береану: Елена Йончева е опасна за олигархично-политическата система

https://svobodnoslovo.eu/politika/vlado-bereanu-elena-yoncheva-e-opasna-za-oligarhichno-politicheskata-sistema/20578 SvobodnoSlovo.eu
Владо Береану: Елена Йончева е опасна за олигархично-политическата система

Познавам лично Елена Йончева, тя е журналист по призвание. Стана политик, за да има трибуна за журналистическата си дейност. Казионните медии не могат да не отразят нейната работа в НС. Това заяви пред Фрогнюз журналистът Владо Береану.

Когато Елена Йончева говори за разкритията си, тя се отразява по следния начин: съобщава се какво тя е казала, след това се дава думата на трима представители на властта. Така се манипулира публиката.

Нейните разследвания се оповестяват от трибуната на НС. Тя е опасна за олигархично-политическата система, пропита от корупция и е естествен обект на нападение. Разработените репресивни органи – специализираната прокуратура и КПКОНПИ започват да действат директно. Обвинението на специализираната прокуратура е, че финансирането и създаването на журналистически продукт на Елена Йончева в определен период е пране на пари. Ако някой иска да финансира излизането на истината, трябва да е наясно, че могат да го обвинят в пране на пари. Самата спецпрокуратура хал-хабер си няма как се разследва, как се доказва прането на пари, тъй като никога не са го правили.

Репресивният апарат започва усилено да се използва срещу журналистиката, защото управляващите в момента чувстват, че се пропуква пълния контрол над информационния поток. Именно затова и променят Закона за личните данни. Първи го направиха румънците. Започнаха да преследват „Райс Проджект”, тъй като агенцията откри документи за корупция на техния върховен вожд Ливиу Драгня и ги публикува. Драгня твърди, че журналистите на медията изнасят лични данни и ги заплаши с глоба от 3 млн. евро.

Веднага почерпихме опит от румънците и се направиха поправки на Закона за личните данни. ЕС ще се чуди как да оправи тази бакия, тъй като директивата за опазване на личните данни дава възможност да се пречи на журналистите да разкриват истината.

Ясно е, че управленската структура се пропуква и започва да напада яростно своите опоненти. Направиха се опити да се успокои общественото мнение, като се атакуват различни олигарси. Оказа се, че олигарсите са взаимосвързани. Това се вижда в случая с Арабаджиеви. Тяхното преследване засегна интересите на хора, близки до властта.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.