Владо Береану: Прокурорът на ЕС ще ни разследва заради доклада на САЩ

https://svobodnoslovo.eu/politika/vlado-bereanu-prokurorat-na-es-shte-ni-razsledva-zaradi-doklada-na-sasht/20081 SvobodnoSlovo.eu
Владо Береану: Прокурорът на ЕС ще ни разследва заради доклада на САЩ

Докладът на Държавния департамент на САЩ за състоянието на България е следствие на дипломатическа дейност, така че е достоверен.

Общата оценка на Департамента е, че у нас ситуацията е отчайваща във връзка с борбата с престъпността, във връзка със спазването на човешките права и във връзка със свободната преса. Това заяви пред Фрогнюз журналистът Владо Береану.

В доклада се казва, че България е корумпирана страна, където организираната престъпност се е сляла с управляващите. Съдебната система е без доверие сред населението. Констатира се също, че у нас почти няма свобода на словото. Всичко това показва какво е отношението на американското правителство към нас, а именно че в страната ни ситуацията е безнадеждна.

Опитите на Борисов за среща с Тръмп заради доклада няма да се увенчаят с успех. Съмненията на САЩ остават. За разликата от ЕС ходовете ни за съглашателство замазват нещата. След задействането на прокуратурата на ЕС нещата рязко ще се променят, тъй като в американския доклад се казва, че антикорупционната комисия не работи.

В голяма част от медиите много оскъдно се отрази този доклад. За сметка на това доста пространно се показват реакциите на нашите управляващи, които, разбира се, отричат американските констатации. Това е поредното доказателство, че нашите медии са контролирани.

Докладът ще се чете и от хора, които имат намерение да инвестират у нас. Той със сигурност ще ги откаже от бизнес начинанията им.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.