ВМЕСТО „ЕВРОПЕЙСКИ”, ИЗБОРИТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В МАХЛЕНСКИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/vmesto-evropeyski-izborite-se-prevrashtat-v-mahlenski/20508 SvobodnoSlovo.eu
ВМЕСТО „ЕВРОПЕЙСКИ”, ИЗБОРИТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В МАХЛЕНСКИ

Изборите наближават и това става ясно от превъзбудеността на политиците и партиите. Слушайки ги обаче, човек остава с убеждението, че са парламентарни или местни избори. Освен традиционното дрънкане за европейски ценности и НАТО като мантри, нито дума за виждането на политиците как България ще отстоява интересите си в Европейския парламент, какво бъдеще виждат за Европа и мястото ни в нея, какво ще предлагат, какво ще подкрепят....тишина. Оглушителна тишина.

И от тази тишина става ясно, че Европейският парламент не е важен сам по себе си, нито решенията и актовете, които приема. Важно е топлото местенце за нашите хора, сериозните заплати, възможността за допълнителна самореклама и най-вече – показател за нагласата на материала как ще гласува на сериозните избори – парламентарни и местни. Защото партиите се интересуват предимно от това, как да докопат власт в България, защото тук сме страната на неограничените възможности, където граници за корупцията, търговията с влияние и местно феодалство, са неограничени.

Нито една партия досега не излезе да каже какво мисли за Европейския парламент и ако нейни представители бъдат избрани, какви позиции ще защитават. И не искам да съм лош пророк, ама и при предишните избори за евродепутати беше същото – махленски спорове кой е агент на Путин и кой на Чичо Сам, кой какво бил казал преди двадесет години и селски оплювания, неподобаващи дори за тъмни балкански субекти.

И въпреки че не съм фен на Европейския съюз, мисля, че отношението на партиите към изборите за евродепутати е несериозно и показателно за намеренията им. Особено сега, когато ясно се вижда, че Европейският съюз не изпълнява ролята, която всички искаха, не се превърна в съюз от еднаквомислещи демократични държави, а в център, който си прави каквото си иска със соросоидни наклонности и части, на които не им харесва колониалното им положение и са категорично против Брюксел да засяга националните им интереси.

Надали има по-безкритични политици към Брюксел от българските. Стига да има потупване по главата и селфи, дори пияният Юнкер може да се преглътне. Дори и убийствата на животни и на практика на животновъдството в Странджа, за да се усвоят едни европейски пари, безумните изисквания за лични данни и толерантност. КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТОВА, БЕ, ПОЛИТИЦИ?

Все ми е тая за това колко топли местенца в Брюксел ще си уредите. И не ме интересува кой на кого е агент и кой какво е казал и обидите и подмятанията помежду ви, недостойни дори за селски пазар. Мен ме интересува, ако изберат ваши кандидати, какво е виждането им за мястото на България в ЕС. Впрочем такова нямат и самите партии. Видяхме визии, видяхме изказвания, видяхме селфита, видяхме конгреси, видяхме маратон по медиите с цел окаляне на политическите противници. НО ПОЗИЦИЯ НЕ ВИДЯХМЕ!

За толкова малоумни дебили ли ни имате?

АЗ ИСКАМ ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО ВСЯКА ПАРТИЯ ДА КАЖЕ НЕЙНОТО ВИЖДАНЕ ЗА МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЗА ПОСОКИТЕ, В КОИТО ТРЯБВА ДА ВЪРВИ СЪЮЗА, ДАЛИ ДА БЪДЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА МУЛТИКУЛТУРАЛИСТИЧНА ЕВРОПА ИЛИ ЕВРОПА НА ОТЕЧЕСТВАТА, ДАЛИ ДА ПРИЛАГАМЕ БЕЗРОПОТНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ АКТОВЕ, КОИТО НИ ВРЕДЯТ, ДАЛИ ДА ПРИЕМАМЕ БЕЗРЕЗЕРВНО ВСЯКО НЕОБМИСЛЕНО РЕШЕНИЕ. ДАЛИ МЯСТОТО НИ Е ТАМ!

Искам. Ама няма да го чуя. Ще чуя отново оплюването на кандидатите, боричканитя за места в листите и махленски спорове. Нивото на българските политици!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.