ВРЕМЕ Е СУТРЕШНИТЕ ТВ-ЕМИСИИ ДА ПОЧВАТ С „ДОБРО УТРО, ГОСПОДИН БОРИСОВ“

https://svobodnoslovo.eu/politika/vreme-e-sutreshnite-tv-emisii-da-pochvat-s-dobro-utro-gospodin-borisov/23880 SvobodnoSlovo.eu
ВРЕМЕ Е СУТРЕШНИТЕ ТВ-ЕМИСИИ ДА ПОЧВАТ С „ДОБРО УТРО, ГОСПОДИН БОРИСОВ“

27 ноември, 08.00 часа. Сутрешните блокове на БНТ, БТВ и Нова телевизия.

В обществената БНТ гостува вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и ни убеждава колко светли перспективи чертае пред България Запада и колко тъмни са силите, които ни тикат на Изток. Иво Никодимов сервилничи, но това е простимо с оглед на предстоящото второ четене на Бюджет 2018 в НС, където някои депутат искат да резнат 50-милионната държавна субсидия за БНТ.

В студиото на БТВ се е разположил като у дома си финансовият министър Горанов и Антон Хекимян естествено не смее да попита защо само едни пенсионери ще имат коледни добавки, а милион и половина ще останат с пръст в устата. Да не говорим за този еретичен въпрос: Защо в новия бюджет парламентарните партии ревниво пазят субсидията си от 11 лева за получен глас, а единствената извънпарламентарна партия, със скромния един процент, ще бъде посечена с обединените усилия на Обединени патриоти, ВОЛЯ и ГЕРБ?

В Нова телевизия вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов нервно брани снимания с тениска на Вермахта шеф на Агенцията за българите в чужбина. За разлика от държавния водещ, тук Виктор Николаев е настъпателен, но не смее да пита патриотара за най-важното: Патриотично ли е точно човек, организирал концертите на Лепа Брена и дузина сръбски певачици в България, да оглавява Агенцията за задграничните българи?

Е, как пък нито една от трите казионни телевизии не се престраши да покани в това централно време опозиционен политик или интелектуалец, който да каже нещо критично за премиера и коалиционните му авери?

Страх лозе пази! Май тихо се връща член Първи, императивно повеляващ да не се говори против Първия.

Апропо, време е сутрешните тв-емисии да почват с „Добро утро, господин Борисов“…

Велизар Енчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.