ВСЯКО РЕШЕНИЕ СЕ ВЗЕМА С ОГЛЕД МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/vsyako-reshenie-se-vzema-s-ogled-mestnite-izbori/20757 SvobodnoSlovo.eu
ВСЯКО РЕШЕНИЕ СЕ ВЗЕМА С ОГЛЕД МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Естествено, Главната Мутра на Републиката взе поредното "гениално" решение - която община иска републикански път около нея без винетка, да поеме поддръжката му. Тук вече изпадам в сериозен размисъл, защото не съм забелязала кой знае колко държавата да се грижи. И докато в Закона за пътищата ясно и категорично е казано, че изграждането, ремонтът и поддръжката на общинските пътища се извършва от общините, то тази дейност за държавата е размита и няма ясна разпоредба, тоест в закона липсва категорично задължение за държавата за поддръжката на републиканските пътища.

Какво предлага Премиерът - Слънце сега? Части от републиканските пътища да се поддържат от общините - тоест ремонти, зимно снегопочистване и т.н. Което ще натовари неимоверно много общинските бюджети, особено на малките общини.

Тук трябва да отбележа нещо, което ГМТ /Главната Мутра на Републиката/ явно не е отчел в "гениалното " си решение - общинските бюджети вече са приети, няма план-сметка колко ще струва поддръжката и ремонта на републиканските пътища, за които искат да няма винетка. Както винаги, хвърлят се едни безумни и безсмислени решения, за да се каже колко мислят за народа, а на практика само мултиплицират вече създадените проблеми от некадърността им.

И тук идва ключовият момент - поддръжката ще струва скъпо, особено ремонтите, когато се налагат. Общините, които не са държани от ГЕРБ, по принцип не получават големи държавни помощи и субсидии. А на "своите" кметове, без съмнение гербавите ще дадат достатъно средства, за да се справят с поддръжката, а населението да ги хвали и съответно да бъде насърчено да гласува отново за тях. Щото те мислят за народа!

Прозрачни и глупави предложения, породени от тоталната управленска импотентност на Главната Мутра. С цел - отново да се създадат предпоставки за спечелване на местните избори от страна на гербавите!

Принцип на управлението им - създай проблем, направи го грандиозен, докарай всички до истерия, предложи решение, създаващо повече проблеми от самия проблем и най-накрая се похвали, че въпреки всичко, си "дал" на хората и мислиш за тях! Елементарно, Борисов, много елементарно, почти колкото теб!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.