Защо българинът свиква да е управляван от простаци?

https://svobodnoslovo.eu/politika/zashto-balgarinat-svikva-da-e-upravlyavan-ot-prostaci/22693 SvobodnoSlovo.eu
Защо българинът свиква да е управляван от простаци?

Вероятно сте чували приказки от рода, че "всеки народ си заслужава управляващите" или пък сте се удивлявали на резултатите от социологическо изследване, в което повече от 50 % от българите са доволни от заплатите си! Удивително, нали?

Да се  чуди човек на кого да вярва на празните си джобове или на соцологическото изследване, което го превръща в социологически феномен, защото това удовлетворение веднага се свързва и с удоволствието да си управляван от откровени политически простаци!

Днес правителството Борисов-3 навършва една година от избирането си. Година през която бяха  счупени всички рекорди на политическата простащина от управляващата коалиция. Година, която доказва, че българинът започва да свиква да бъде управляван от простаци! Въпросът е защо българинът свиква да е управляван от простаци?

Едва ли е нужно да  обясняваме очевидната истина, че през последните години простаците са доста по-пробивни и се очертават като силно подкрепяща се група, очевидно е, че простащихата в политиката надминава всякакви граници.

Българския народ е мъдър и не случайно е родил две уникални сентеции като " Прост човек и силен вятър спиране нямат!" и "Дай на простака власт и му гледай сеира!".

Вероятно точно в тези две сентенции се крие и отговорът на въпросът, в тези две сентенции се крие и решението, което съвсем скоро ще се прояви с края на  търпението на народа!

Резултат с изображение за борисов цветанов

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.