Жельо Бойчев: Ако правителството продължава така, скоро ще си отиде

https://svobodnoslovo.eu/politika/zhelyo-boychev-ako-pravitelstvoto-prodalzhava-taka-skoro-shte-si-otide/23726 SvobodnoSlovo.eu
Жельо Бойчев: Ако правителството продължава така, скоро ще си отиде

„Протестите са нормалното отношение на опозицията. Ако това правителство продължи да действа така, то в най-скоро време ще си отиде". Това каза пред „Канал 3" зам.-председателят на парламентарната група на БСП Жельо Бойчев относно увеличаването на цената на водата.

„Всичко е в ръцете на ГЕРБ. И БСП абсолютно винаги излиза виновна. За провала и за неслучващите се реформи във ВиК сектора не можем да бъдем обвинявани. Три правителства започват разговори наново за този сектор. Ние отчаяно се нуждаем от тези реформи. Няма как да не поискаме обяснение за увеличението на цената и за това, че в цели региони тя се вдига драстично. От бъдещи планове се вижда, че и не малка част от тези региони ще останат без финансиране", добави той.

„Няма как да приемем това, че най-скъпата вода ще бъде в най-бедните региони. Затова ние многократно сме предлагали водни помощи, защото едно е да се повишава цената, където хората имат средства, друго където не разполагат с такива. ГЕРБ е добре да чуят предложенията на опозицията. Политиката на инат не те прави по-силен" , каза още Жельо Бойчев.

Той засегна и темата за бюджета на Националната здравноосигурителна каса и приетия с нея мораториум върху нови лекарства.

„Това беше един унизителен дебат. Когато се биеш в гърдите, че си увеличил бюджета на Здравната каса, защо трябва да се вкарва това обсъждане. Не му беше мястото там, защото когато сложиш мораториум казваш, че не можеш да контролираш сектора. Ние прехвърляме проблема върху хората, които имат нужда от тези лекарства", коментира допълни Жельо Бойчев.

Жельо Бойчев: Ако правителството продължава така, скоро ще си отиде

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.