Жельо Бойчев: ГЕРБ да разберат, че Радев е президент с мнение

https://svobodnoslovo.eu/politika/zhelyo-boychev-gerb-da-razberat-che-radev-e-prezident-s-mnenie/25002 SvobodnoSlovo.eu
Жельо Бойчев: ГЕРБ да разберат, че Радев е президент с мнение

Цветанов трябва да приеме факта, че български политици може да се срещат и без него. Това обяви депутатът от БСП Жельо Бойчев пред БНТ по повод скандала от визитата на президента Радев в Свищов, когато при срещата му с кмета на града не е бил допуснат Цветан Цветанов.

„Имаме явна конфронтация с ГЕРБ по много теми и това е видно. Последното безумие бе организирането на комисия за самолетите „Грипен". Целта е БСП да бъде натикана в ъгъла. И понеже това не става, има и атака срещу Радев. Просто вече ГЕРБ трябва да разберат, че имаме президент, който не е послушен, за разлика от предишния. Румен Радев, доколкото го познавам, е човек с мнение", каза още Бойчев.

„3 млрд. лева за военните са много пари и трябва да се знае как ще се харчат. Има разписани правила как да се действа, а анкетната комисия е напълно излишна", добави социалистът.

„Темата НДК вече е друго нещо. Това е голямо изпитание за ГЕРБ. Искам да видя как ГЕРБ ще подкрепят създаването на тази комисия, защото тя ще разследва ГЕРБ. Лиляна Павлова предизвика проверката в НДК. После излиза Боршош и казва, че няма да се подаде на натиск. Общо има 45 млн. лева вкарани в НДК за председателството. Лиляна Павлова иска да знае как се разходват и дали не се отклоняват. Проблемът си е в ГЕРБ. Нека кажат какво става в НДК", допълни още Бойчев.

Жельо Бойчев: ГЕРБ да разберат, че Радев е президент с мнение

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.