Жельо Бойчев: ГЕРБ спират нашите законопроекти, а те нямат дори програма

https://svobodnoslovo.eu/politika/zhelyo-boychev-gerb-spirat-nashite-zakonoproekti-a-te-nyamat-dori-programa/25071 SvobodnoSlovo.eu
Жельо Бойчев: ГЕРБ спират нашите законопроекти, а те нямат дори програма

Възразяваме срещу опита да бъде цензурирана опозицията. Нашите предложения не стигат до пленарна зала, а те са израз на ангажиментите, които поехме в предизборната кампания към близо милион българи, които гласуваха за нас, това каза Жельо Бойчев по Нова телевизия на въпрос, защо „БСП за България” напусна Председателския съвет на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той изброи редица законопроекти на левицата, които са спрени и за разглеждане от комисии, и за гласуване от парламента: пакет от законопроекти, свързани с образованието, Закон за развитие на академичния състав, Закон за храните, пакет за промени на Наказателния кодекс, НПК, Гражданския процесуален кодекс.

„Искаме колегите от ГЕРБ, ако не са съгласни, с политически аргументи и дебат, да отхвърлят тези наши законодателни предложения, а не да ги спират още в комисии и пленарна зала”, посочи Жельо Бойчев.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" отбеляза, че един законопраект на левицата е бил допуснат до гласуване, този за жестомимичния превод.

„Той не мина само с няколко гласа. Какъв проблем имаше в жестомимичния превод за управляващите, освен че предложението е от БСП? Какво да направим, че ГЕРБ нямат законодателна програма? Втори месец правителството няма управленска програма. Ние виновни ли сме за това? И при положение, че тези хора управляваха досега, като и премиерът им е същият, и министрите им. Нямат програма, но не допускат и законопроектите на БСП”, възмути се Жельо Бойчев. По думите му, действията в началото на това правителство- са доста неубедителни. „Не знам кой формира политиката на правителството в момента- Бойко Борисов или Валери Симеонов?”, попита още народният представител.

Резултат с изображение за Жельо Бойчев

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.