Жельо Бойчев: Всички сме длъжници на полковник Борис Дрангов

https://svobodnoslovo.eu/politika/zhelyo-boychev-vsichki-sme-dlazhnici-na-polkovnik-boris-drangov/25296 SvobodnoSlovo.eu
Жельо Бойчев: Всички сме длъжници на полковник Борис Дрангов

Всички сме длъжници на полковник Борис Дрангов. Това каза Жельо Бойчев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България", предава Фокус.

По думите му във времената на поредни изпитания за страната е хубаво да се върнем към корените си и към хората, на чиято съдба и живот дължим свободата си и обединението на България. "Ярък пример на изключително самопожертвувание, безумен идиалист, човек до фанатизъм влюбен в България, правил всичко и посветил целия си живот за обединението на България - това е Дрангов", каза още Бойчев.

Според него паметта и делото на Дрангов трябва да бъде достояние на по-широк кръг от хора. "Пак казвам ние сме му длъжници. Дрангов е този пример за онази силна и нестихваща връзка между народа и армията. Неслучайно има и няколко народни песни за Дрангов, това е било името с което войниците са умирали по бойните полета", коментира Бойчев. Той добави, че всяко време има своите герои. "Във време на трудности и изпитания, България ще има тези лидери, тези личности, които ще я поведат и изправят на крака", подчерта Бойчев.

Жельо Бойчев: Всички сме длъжници на полковник Борис Дрангов

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.