Жените в ГЕРБ не ги ли е срам от оковите на Иванчева, пита Нинова

https://svobodnoslovo.eu/politika/zhenite-v-gerb-ne-gi-li-e-sram-ot-okovite-na-ivancheva-pita-ninova/22059 SvobodnoSlovo.eu
Жените в ГЕРБ не ги ли е срам от оковите на Иванчева, пита Нинова

"Имам въпрос. Ще го задам не като Председател на БСП към няколко овластени персони, а като жена към жена. Г-жо Цачева, г-жо Захариева, г-жо Караянчева, вие сте най-гласовитите защитнички на Истанбулската конвенция и на правата и достойнството на жените. Всички, които сме против нея, сме “тъмни сили", според Вашите думи. Питам ви, никоя от вас - светлите сили, ли не забеляза, че властта показно докарва една жена в болница с вериги на краката?". Това написа председателят на НС на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук по повод отвеждането на Десислава Иванчева в болница с белезници.  „Довчера давахте мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчите оглушително за достойнството на жените“, обърна се тя към министрите Цачева и Захариева и председателя на парламента Цвета Караянчева. Напомняме, че Екатерина Захариева като министър в Борисов 2 сложи подписа си под Истанбулската конвенция, Цвета Караянчева, според която Пекин е столица на Виетнам, нарече "тъмни сили" всички, които са против документа, а Цецка Цачева от една страна защитаваше ненасилието над жени, а от друга нейното министерство против всички европейски правни норми окова Десислава Иванчева - само обвиняема, раково болна, бивш кмет на Младост, за влизането й в болница.

http://19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.