Алекс Стойнов с нов национален рекорд в сериите на 50 метра гръб с 25.62 секунди за юноши (старша и младша възраст)

https://svobodnoslovo.eu/sport/aleks-stoynov-s-nov-nacionalen-rekord-v-seriite-na-50-metra-grab-s-2562-sekundi-za-yunoshi-starsha-i-mladsha-vazrast/55 SvobodnoSlovo.eu
Алекс Стойнов с нов национален рекорд в сериите на 50 метра гръб с 25.62 секунди за юноши (старша и младша възраст)

На провеждащото се в момента ДЛОП по плуване на малък басейн в гр. Бургас, в което участват 700 състезателя от 60 клуба, младия 16 годишен Алекс Стойнов от НСК "Олимп" постави национален рекорд на България за юноши старша в дисциплината 50м гръб с време 25.62.

Старият рекорд бе на Даниел Славчев 25.82 от 2014г. Това е втори рекорд за Алекс, който преди 2 години на 17.10.2020г постави национален рекорд при юноши младша в дисциплината 50м кроул с време 24.27.

Алекс живее в Нови хан и е състезател на „НСК Олимп“, представя се накратко самият той. Искрено и лаконично ни разказва за представянето и стремежите си в плуването, а между думите личи дисциплина и отдаденост на любимия спорт.

Младият плувец тренира всеки ден. От септември до юни става в 5:50 часа, защото автобусът, който всяка сутрин го откарва от Нови хан в София за училище, тръгва половин час по-късно и друг вариант няма. След часовете в школото хапва домашно приготвена храна и отива на тренировка, а после се прибира вкъщи, за да се възстановява и да се готви за следващия ден.

„Рекордьор се става трудно“, отсича Алекс. „С моя треньор Петър Иванов работихме много за рекорда и накрая просто се получи това, което искахме. Успяхме да го постигнем с много усилия и постоянство“, казва плувецът. Признава, че е мотивиран да става все по-добър с всяка тренировка и не жали сили. Алекс е уверен в себе си и е готов смело да плува напред, не си позволява да се оправдава и да се оплаква.

В дългосрочен план устремът на Алекс в плуването е насочен към ясно формулирани цели - да подобрява рекорди, да се състезава на Европейско първенство и Олимпиада

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.