ЧЕТВЪРТ МИЛИАРД ЗА ПРАНЕ

https://svobodnoslovo.eu/sport/chetvart-miliard-za-prane/9334 SvobodnoSlovo.eu
ЧЕТВЪРТ МИЛИАРД ЗА ПРАНЕ

*** Футболният Левски е Васил Божков-Черепа. ДАНС, спите ли – защо го няма в списъка, който подготвихте по закона Магнитски? И що се разсейвате за прането на четвърт милиард?****

.

Пресконференцията на мистър Джоузеф Диксъk беше неудачен ПиАр. И нищо повече от това.

Защото никакъв ПиАр не може да даде отговор как един бедняк ще има четвърт милиард, ще получи четвърт милиард и ще вложи четвърт милиард у нас - в една футболна дупка и няколко строителни такива.

Новият „собственик” Джоузеф Диксън безспорно е подставено лице – брат,чед на другия нашенски милиардер-кипърски бедняк Георгиус.

Във Великобритания притежава две фирми. Едната е с 1 лира капитал, другата – с 2 лири капитал. И двете не отчитат дейност. И не попълват отчети, заради което са пред заличаване от английския Търговски регистър.

.

Предметът на дейност им е строителството. Както се знае, в строителството най-добре се перат мръсните пари.

И двете фирми нямат посочени имейли, нямат уебсайтове, не са обявили публично техни телефони.

Адресът им е пощенска кутия. Поредната кутия, защото преди Лондон са били в Кардиф. И там са сменяли също разни пощенски кутии.

.

Съдружникът на това лице, което ще „спасява” Левски е някакъв китаец. Тридесетгодишен.

Мистър Mr Yiu Yin Yau се занимава с алтернативни инвестиции и недвижими имоти. Има четири висши образование – две бакалавърски и две магистърски степени, вкл. в Кембридж , Уорик, Нюкасъл.

Дръжки има!

По-бетер е калинка и от нашите калинки!

Притежава

YS BTL HOLDINGS LIMITED (75% от капитала)

И тя е с жалък „капитал” от 10 лири.

Предмет на дейност – отдаване на недвижими имоти под наем

.

Въобще едно подставено лице – един перач на дребно, тук у нас, беше представен от медии и футболния свят почти като милиардер, близък на кувейтсткото кралско семейство, първи приятел на саудитските шейхове и всякакви др. нелепости.

.

===================

А защо тези неудачници, припечелващи на дребно, изненадващо са избрани за представители на четвърт милиард

Защото истинските, големите перачи на пари не са навити.

Не са навити заради закона „Магнитски”

==================

.

Да напомня на ДАНС, че Васил Божков-Черепа владеше Левски. Да напомня на ДАНС, че имаше фиктивни операции с капитала на клуба. Да напомня на ДАНС, че клубът беше изсмукан до фалит, макар че през него се перяха много пари.

Да напомня, че нито клубът, нито неговите ръководни лица като свързани с олигарха не са сложени и не фигурират в родния списък „Магнитски”.

И да напомня на ДАНС, че прането на мръсни пари е престъпление!

А за четвърт милиард под носа им – съучастие в престъплението.

***

Бележка - съществува и Джо Диксън, неудачен футболист и неудачен собственик на полуаматьорски футболен клуб, загазил с дългове за близо 200 000 лири, обвинен наскоро от негови играчи като мошеник. Този Диксън като капка вода си прилича с другия Диксън. Или поне на фотографиите ми изглеждат като близнаци.

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.