Футбол за боклука

https://svobodnoslovo.eu/sport/futbol-za-bokluka/22560 SvobodnoSlovo.eu
Футбол за боклука

В края на миналата седмица бе сътворен най-големият фарс в българския клубен футбол. И той дойде не от грандовете, борещи се за титли, купи и т. н., а от тоталния аутсайдер "Витоша" Бистрица. Тимът, за който Бойко Борисов играе, успя да запази елитния си статут. "Тигрите" излъгаха солидния отбор на "Локо" Сф след дузпи, но по-трагичното е, че съставът на Костадин Ангелов-Лаптопа оцеля с две победи за 37 мача. Да, няма грешка! "Витоша" се справи само с два тима, като един от спечелените мачове дойде след гол от явна засада.

Този клуб доказа, че за да се спаси тим, дори няма смисъл да играе през сезона. Накрая печели два плейофа и е готов. Лъсна тъпата схема, заради която БФС плати 50 000 евро на холандци да я приложат у нас. А тя дава право на слабаците да оцеляват. "Витоша" в този си състав трудно ще се добере до топ 5 на Втора лига. Но къде с протекции, къде с реферски подпирания и в следващия шампионат ще измъчва всички със своя т. нар. футбол. Сега остава да следим дали "Бистришките тигри" ще се представят по-добре. За изминалия сезон статистиката сочи, че в първите 26 кръга те записаха 8 равенства и 0 победи. Впоследствие биха "Черно море" и приключиха с 13 т. В плейофите "Витоша" елиминира "Пирин", събрал през сезона 33 т., а след това и столичните "железничари". А тук фактите сочат, че 13 точки са повече от 33. "Орлетата" цял сезон се блъскаха, харчеха пари и накрая изпаднаха.

Така е в българския футбол. Правилата се редят, за да помагат на едни и са в ущърб на други. Затова футболът ни е за боклука. В момента спортните постижения нямат никакво значение. Отбор може да крета цял сезон, да играе тото, а накрая да запише две стратегически победи... с малко помощ. Но проблемът е на клубовете. Те преизбраха Боби Михайлов с над 90% на изборите за председател на БФС. Ще го търпят още години.

Марин Милашки

Свързано изображение

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.