Христо Стоичков: Имаме страхотна страна, управници нямаме. Държавата се клати

https://svobodnoslovo.eu/sport/hristo-stoichkov-imame-strahotna-strana-upravnici-nyamame-darzhavata-se-klati/22685 SvobodnoSlovo.eu
Христо Стоичков: Имаме страхотна страна, управници нямаме. Държавата се клати

„Имаме страхотна страна, държавата е клатеща се. Това е голяма разлика. В България какво нямаме? Управници нямаме. Всеки ден някой нещо критикува. Ние нямаме управа. Затова се отдръпнах, живея си в Маями. Гледам отстрани нещата, правя си изводи. Като му дойде моментът, както казваше един поп, ще видим какво ще правим.”

Така легендата Христо Стоичков отговори на въпроса „В какво положение си сега спрямо родината си и разделяш ли я от управляващите?”. Стоичков даде голяма интервю пред Нова телевизия по повод 70-годишнината на ЦСКА.

Той коментира и случая с Каталуния, когато остро нападна испанския вицепремиер Сорая Сантамария, а тя го заплаши със съд. „Тя прекрачи границата и едва ли някой ще знае коя е тя. Аз съм против агресията. Нямаше нужда да бият хората. Защо не дойдоха да бият мен? Хората в Каталуния са възпитани.”

„Бяха писали, че България застава на страната на Испания. Искам да видя сега, тези, зад които те застанаха, дали ще дойдат тук”, каза още Стоичков, като вероятно имаше предвид предстоящата среща ЕС-Западни Балкани, на която Испания може да не присъства заради казуса Косово. Мандатът ми като почетен консул в Испания изтече, съобщи още Стоичков.

Няма какво повече да дам на българския футбол, категоричен бе Камата.

Връщайки се към футболните си спомени, той разказа: „Докараха ме до съблекалнята. Когато влязох вътре и погледнах всички, естествено, че имаше някакъв страх в мен. Бях неспокоен. Представиха ме. И в един момент Стойчо Младенов ме попита какво търся там, а аз му отвърнах, че съм дошъл да играя футбол".

„ЦСКА винаги е било там и там ще бъде, макар че се опитват в годините да ни мачкат. Нямат шанс да ни смачкат. Тази маса не можеш да я смачкаш, защото тя е много силна и има червена кръв. Много пъти казват – ти си най-добрият футболист в историята на ЦСКА. Не е вярно. Че съм спечелил индивидуални титли – да. Но това е с помощта на моите колеги – на моите треньори, масажисти, доктори. На тези 20-30 000, които идват да ме гледат. Трябваше да се доказвам всеки ден и затова благодаря на хората, които ме подкрепяха”, каза Стоичков

Резултат с изображение за Христо Стоичков

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.