Колко Изпълкома и президенти има БФС? Как ще се избира в петък? Всичко преди конгреса Правни казуси и абсурди задушават футбола ни, за първи път 7 кандидати влизат в битка за него

https://svobodnoslovo.eu/sport/kolko-izpalkoma-i-prezidenti-ima-bfs-kak-shte-se-izbira-v-petak-vsichko-predi-kongresa-pravni-kazusi-i-absurdi-zadushavat-futbola-ni-za-parvi-pat-7-kandidati-vlizat-v-bitka-za-nego/129399 SvobodnoSlovo.eu
Колко Изпълкома и президенти има БФС? Как ще се избира в петък? Всичко преди конгреса Правни казуси и абсурди задушават футбола ни, за първи път 7 кандидати влизат в битка за него

В петък БФС ще има конгрес, на който - и за това се готвим от седмици, седмина кандидати ще опитат да спечелят гласовете на делегатите, за да оглавят родния футбол. Или поне така е анонсирано събитието от 15 март.

Но всъщност около организацията, администрираща играта у нас, има толкова правни казуси, жалби, заведени и все още течащи между инстанциите съдебни действия, спорове и неуточнени детайли, че конгресът в петък може далеч да не е толкова решаващ. Или поне - не на момента, ако някой мисли, че промяната ще дойде с датата 15 март като новина.

Поред - какво ни чака в петък като програма и дневен ред.

Между 7:30 и 10 ч делегатите ще се регистрират в хотел "Маринела", където е събитието. БФС има 525 клуба-членове, като от тях 495 са потвърдили, че ще имат делегат. Тоест - това са на теория 495 гласа за кандидатите за президент. Опитът показва, че няма как да имаме 100-процентово присъствие и вероятно около 475 души ще решават с вота си кой ще води БФС.

В 10:30 ч специален гонг ще извести старта на конгреса в зала "Конгресна", а журналистите ще останат в друга такава - "Витоша", също в хотела. Ще имат достъп само за първите десетина минути, за снимки и кадри.

Снимка: БТАНататък ще наблюдават от своята зала, където на екрани ще върви на живо видео стрийм на случващото се.

Кандидат-президентите няма да са в залата от началото на форума. Те ще бъдат в "Пура-бара" на фоайето на хотела, а регистрираните и издигнати от клубове претенденти са седем:

Михаил Касабов, досега вицепрезидент на БФС

Георги Иванов, досега технически директор в БФС

https://corner.dir.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.