НАЙ-ПОСЛЕ: Чегъртат Боби Перуката заради измама за 800 000 лева (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/sport/nay-posle-chegartat-bobi-perukata-zaradi-izmama-za-800-000-leva-video/5117 SvobodnoSlovo.eu
НАЙ-ПОСЛЕ: Чегъртат Боби Перуката заради измама за 800 000 лева (ВИДЕО)

Впиянченият шеф на БФС Борислав Михайлов – Боби Перуката, ще бъде изчегъртан от властта с компромат за 800 000 лева, научи Narod.bg.

Неговият голям конкурент за поста – талантът Димитър Бербатов, е бил тези дни в Спортното министерство, довериха източници на „Галерия”. Джипа си паркирал на служебните места и бързо се мушнал през един от страничните входове.

Най-вероятно бившият ас на “Манчестър Юнайтед” е бил при Радостин Василев, или Руди, както е известен спортният министър, за да получи документите за голямата кражба през 2015 година. Тогава България беше домакин на Европейското първенство за младежи до 17 години. Спортното министерство още по времето на Красен Кралев поискало от БФС да върне близо 150 хиляди лв., за които се установи, че са изписани с тотална лъжа.

Тези дни министър Василев сигнализира, че са изчезнали документи за 800 бона за същия шампионат. Във ведомството вече текат вътрешни разпити на Антоанета Боева – директор на “Високо спортно майсторство” и нейни помощници. Явно документите са изчезнали от нейното чекмедже, съобщи източникът.

Няма как обаче парите да са потънали без участието на поне няколко човека. Директор на турнира беше бившия изпълнителен директор на БФС Павел Колев, прочул се печално с пропадането на “Левски” с няколко десетки милиона.  Президент  по това време естествено е Борислав Михайлов. Шампионатът се проведе в Бургас, Сливен, Созопол и Стара Загора. Първият скандал гръмна още преди три години, когато се разбра, че 150 бона са били изписани за използване на стадион “Черноморец” за тренировки на дати, в които жив отбор не е стъпвал там.

Осчетоводени са занимания 10 дни преди някой отбор да се появи в Бургас и няколко дни след финала, което е нелепо. Кралев нареди парите да бъдат върнати, но БФС се защити, че всичко е било изписано коректно.

Мистерията е какви други документи са изчезнали, но като се има предвид, че по това време в изпълкома си Йордан Лечков и кметът на Созопол Панайот Рейзи, със сигурност има какво да бъде проверено.

Явно тайните са отнесени от Димитър Бербатов, който ще ги използва в удачния момент преди конгреса. Може би министър Василев създава умело  шум по темата, защото въпросните документи трябва да ги има поне на три места, освен при директора Боева. Едното е в министерството, а другото в съда.

От една страна плевенчанинът гърми срещу Боби, от друга спасява собствения си имидж, поразклатен с  първите му гафове на високия пост. Този път изглежда победата на Бербатов е е кърпа вързана. Всеки предвиждаше победа за Борислав Михайлов на предишния конгрес, но изненадващо Бербатов събра едва 11 гласа по-малко и то след претенции, че негови поддръжници от малки клубове не са били допуснати незаконно на конгреса. От лагера на последния бяха убедени, че по правилник е трябвало да има бараж, но от върхушката на БФС побързаха да вдигнат ръката на Боби.

Резултатът обаче е удар по Михайлов, тъй като доста от уплашените клубове вече са наясно, че шефът на БФС не е несменяем. Бербатов този път е поправил лошата си пиар-кампания от есента, когато на бързо и леко високомерно проведе среща с отборите. Големият гаф беше софийската среща, която Митко проведе на трибуните на “Българска армия”.

Все едно е вярвал, че там ще се появят поканените Наско Сираков и не по-малко  мразеният там изпълнителен директор на ЦСК 1848 Добрин Гьонов.

Този път Митко, Стилиян Петров и Мартин Петров предприемат мащабна обиколка по всички кътчета на България, като някои дати вече бяха обявени в социалните мрежи. Зад Бербатов публично застана и премиерът Кирил Петков и Радостин Василев от “Има такъв народ”, както и представители на “Демократична България”.

Поддръжник на Боби Михайлов остава ДПС заради един от сивите кардинали на движението Камен Костадинов, който е член на Изпълкома. Хората на Карадайъ не трябва да бъдат подценявани, тъй като имат  страхотно влияние в местната власт.

Голямата енигма е ГЕРБ, въпреки че Бойко мрази Боби Михайлов и му пращаше няколко пъти данъчни и служби. Борисов не може да прости гафа на века от Белград, когато Михайлов щеше да припадне на пресконференция и позорно беше изведен от домакините. Неофициално гербаджиите са зад Бербатов, като лично кметът на Враца Калин Каменов издигна на два пъти чрез “Ботев” кандидатурата на бившия нападател.

За Боби Михайлов е и колоритният кмет на Симитли Апостол Апостолов – Поли, за когото покойният вече бизнесмен Методи Бачев каза пред стотици свидетели, че е „е*ал Бойко Борисов“. Бившият съдия също е подкрепен от ГЕРБ при досегашните гласувания, а синът му Стефан е депутат на шайката. Поли не само гласува за Михайлов, но уреди поне 50 вота от региона в негова полза.

Narod.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.