Шампионът, който в момента България не заслужава като държава

https://svobodnoslovo.eu/sport/shampionat-koyto-v-momenta-balgariya-ne-zasluzhava-kato-darzhava/115161 SvobodnoSlovo.eu
Шампионът, който в момента България не заслужава като държава

Шампионът, който в момента България не заслужава като държава.

Не я заслужава, защото през целият нейн път държавата отсъства. Държава-мащеха.

Медиите се сетиха, когато тя стигна върха. А трябваше да бъде топ новина. Трябваше да има екипи на националните телевизии, които да излъчват на живо от Баку. А не черните хроники.

Но и затова няма държава.

Няма държава и за подготовката й. Няма държава в издръжката й. Трябваше Пеевски да отмива срама в последния момент. Ирония, но тъжна. Оказва се, че точно той има чувство за държава.

Държавата трябва да носи на ръце българи като нея. Трябва да е във всяко училище във всеки областен град, за да дава пример какви могат да бъдат тези, които ще създават държавата след като излязат от училище.

Така се създават идоли, примери, пътеводители.

Писал съм го в книгата ми - талантът няма географска концентрация. Той съществува както в София, така и в Търговище, с. Крепча, откъдето е Нургюл. 

Но има една държава, която не е държава. Държава, която затри своите села, затваряйки училищата, а така затрива и себе си.

Нургюл Салимова е пример, че надежда има. И е пример, че и държава може да има. Но това става с хора, които носят съзидателност в себе си.

Станислав Бачев

4 Коментара

ввввиви

11 months before

Държавата е мащеха за всички деца! Не се финансират никакви спортове, кръжоци по изкуствата, всичко за децата и учениците е адски скъпо и ако родителите нямат финансови възможности, децата нямат развитието, което заслужават!

Коментирай

Що бе, господин Станислав Бачев?!

11 months before

Зюмбюл си има държава - казва се Турция. Кво ревеш и си скубеш косите тука като някой от безбройните лигльовци, нароили си в тази територия за последните 33 години?! Ти лигльо ли си? Ох, ах, ух, колко мЪ е срам! От какво точно те е срам?!

Коментирай

Иванов

11 months before

Абсолютно в ДЕСЯТКАТА. Как да има държава, като в управлението и са налазили такива НЕСРЕТНИЦИ, хора, без морал, без нужната им култура, без капка родолюбие, евроатлантически подлоги и нещастни души. Всеки, който не поддържа тази абсолютна ЗАРАЗА бил Путинист. Ей го и онова младо ПЛЕВЕЛЧЕ, което от обкръжението на Нинова прескочи в ПП-то и надава такъв вой срещу президента, каЧЕ ли има диплома за светец. Божинката, младото соц КЕЛЕМЕ искало ИМПИЙЧМЪНТ, на английски звучи по- колониално-ИЗРОДИ.

Коментирай

dimat

11 months before

Народе-е-е,де-е,де-е????//Цялата останала словесна плескавица по всякакви "форуми",няма никакъв смисъл!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.