Украинска гимнастичка бе извадена от националния отбор заради демонстриране на омраза към Полша

https://svobodnoslovo.eu/sport/ukrainska-gimnastichka-be-izvadena-ot-nacionalniya-otbor-zaradi-demonstrirane-na-omraza-kam-polsha/121834 SvobodnoSlovo.eu
Украинска гимнастичка бе извадена от националния отбор заради демонстриране на омраза към Полша

Влада Николченко е изключена от украинския национален отбор по художествена гимнастика, съобщава "Tribuna.com", позовавайки се на изказване на изпълняващия дейността министър на младежта и спорта на страната Матвей Бидни.

В профила си в Инстаграм гимнастичката написа, че "мрази" Полша и хората, живеещи в страната. След това украинската федерация по гимнастика образува дисциплинарно дело срещу нея.

"Всеки спортист от украинския национален отбор, който има честта да представя страната пред света, трябва да е наясно със своята отговорност. Във време, когато президентът и правителството на страната полагат невероятни усилия на международната сцена, консолидират подкрепата на други страни, нашата задача е да покажем на света, че украинците са зрял, богат, мъдър народ, достоен да бъде пълноправен член на цивилизовано общество. При тези условия публичното емоционално послание, което бившата националка си позволи, е вредно за страната ни, неприемливо и не може да остане без нашата реакция", каза Бидни.

20-годишната Николченко е бронзова медалистка на бухалки от Световното и от Европейското първенство по художествена гимнастика през 2019 година.

https://sportal.bg/

1 Коментара

Bari

преди 5 месеца

Мастия долнопробна!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.