200 руски хеликоптера стовариха огромен десант, Киев е блокиран и от Запад

https://svobodnoslovo.eu/svyat/200-ruski-helikoptera-stovariha-ogromen-desant-kiev-e-blokiran-i-ot-zapad/4899 SvobodnoSlovo.eu
200 руски хеликоптера стовариха огромен десант, Киев е блокиран и от Запад

Руското министерство на отбраната съобщава, че основните сили на въздушно десантните войски са се обединили с руските войски на Гостомел. Киев е блокиран от западна посока.

В операцията са участвали над 200 руски хеликоптера. Успехът на десанта беше осигурен от потискането на цялата система за противовъздушна отбрана в зоната на кацане, пълното изолиране на бойната зона от въздуха и активното водене на радиоелектронна борба.

При превземането на летището бяха убити над 200 националисти от специалните части на Украйна.

В руските въоръжени сили няма загуби.

"Руските военни няма да нанасят удари по жилищните райони на Киев", подчертаха от Министерството на отбраната.

Данните на руското разузнаване показват, че на площад Шевченко в Киев са разположени инсталации на РСЗО "Град", за да нанесат удари по летище Гостомел.

"Използването от киевския режим на жилищни райони за прикриване на огневи позиции на неговата артилерия е военно престъпление. Този почерк ни е познат.

Тези техники се използват активно от терористи, контролирани от ЦРУ в Близкия изток и други страни", подчертават от Министерството на отбраната.

Припомняме, "Руска пролет" съобщи, че в продължение на два дни специална група от 200 бойци отблъсква атаките на многократно превъзхождащи вражески сили в Гостомел.

Превод и редакция: БЛИЦ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.