Джонсън иска да се премахнат мерките, включително изолацията за хора с COVID-19

https://svobodnoslovo.eu/svyat/dzhonsan-iska-da-se-premahnat-merkite-vklyuchitelno-izolaciyata-za-hora-s-covid-19/5254 SvobodnoSlovo.eu
Джонсън иска да се премахнат мерките, включително изолацията за хора с COVID-19

Борис Джонсън обяви, че правителството иска да сложи край на всички вътрешни ограничения за Covid в Англия, включително законовото изискване за самоизолация, месец по-рано от планираното.

Премиерът каза на депутатите: „При условие, че настоящите обнадеждаващи тенденции в данните продължат, очаквам, че ще можем да сложим край на последните вътрешни ограничения - включително законовото изискване за самоизолация, ако тестът е положителен - цял месец по-рано ”

Той каза, че ще представи стратегията на правителството „Да живееш с Covid“, когато Общините се завърнат от почивката си на 21 февруари.

„Намерението ми е да се върна в първия ден след почивката на половин мандат, за да представя нашата стратегия за живот с Covid“, каза премиерът.

Съгласно настоящите правила, лицата, които имат положителна проба за вируса, получават заповед да се самоизолират за поне пет дни и могат да бъдат глобени със значителни глоби за неспазване.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.