Джонсън: Няма да отместим поглед. Русия я чакат сериозни санкции. Европа да прекрати енергийната зависимост!

https://svobodnoslovo.eu/svyat/dzhonsan-nyama-da-otmestim-pogled-rusiya-ya-chakat-seriozni-sankcii-evropa-da-prekrati-energiynata-zavisimost/4938 SvobodnoSlovo.eu
Джонсън: Няма да отместим поглед. Русия я чакат сериозни санкции. Европа да прекрати енергийната зависимост!

Европа трябва да прекрати енергийната си зависимост от Русия, призова в обръщение към британския народ премиера Борис Джонсън. Той още веднъж посочи, че Москва ще се сблъска със сериозни икономически санкции - безпрецедентен пакт, който ще дойде именно от Острова. Пакетът от санкции трябва да стане ясен по-късно през днешния ден.

.

"Случващото се не е в някоя далечна страна, за която знаем много малко. Не можем да позволим свободата на тази държава да бъде отнета. Не можем да отместим поглед. Великобритания бе една от първите държави, които изпратиха защита на Украйна. Днес ще наложим масивен пакет санкции, който е създаден, за да блокира руската икономика", заяви Джонсън.

"Мисията ни е ясна - дипломатически, икономически и политически и ако се наложи - по военен начин, да спрем случващото се", посочи още британския премиер.

Джонсън се обърна и към руския народ, който по думите му не иска в неговото име да се лее кръв.

"Това не е атака просто въру Украйна, но и върху демокрацията и свободата. Това е атака върху свободните и независими хора в Европа да избират бъдещето си. Тези ценности ще защитана Великобритания", категоричен беше Джонсън.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.