Фон дер Лайен очаква следваща пандемия, иска още заводи за ваксини и реформа на СЗО

https://svobodnoslovo.eu/svyat/fon-der-layen-ochakva-sledvashta-pandemiya-iska-oshte-zavodi-za-vaksini-i-reforma-na-szo/110569 SvobodnoSlovo.eu
Фон дер Лайен очаква следваща пандемия, иска още заводи за ваксини и реформа на СЗО

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи Световната здравна организация (СЗО) да бъде реформирана, за да реагира по-добре на бъдещи пандемии и други глобални здравни кризи.

„Трябва да укрепим глобалната здравна архитектура. Нуждаем се от по-силна глобална координация при предотвратяването, подготовката и реагирането на бъдещи пандемии. Световната здравна организация заслужава реформа, с ресурсите да изпълни водещата си роля на нервен център на глобалното здраве“, каза Фон дер Лайен.

Председателят на ЕК заяви на срещата на Г-7 в японския град Хирошима, че партньорите трябва да се поучат от  пандемията от Ковид и да работят заедно с групата на индустриализираните държави от Г-20, за да се уверят, че парите могат да бъдат разгърнати по-бързо и ефективно, ако възникне друга глобална криза.

Тя предложи увеличаване на регионалния капацитет за производство на ваксини, за да се създадат регионални производствени хъбове, които ще могат да обслужват своите региони. Това включва подпомагане на обучението на персонала, подобряване на инфраструктурата и засилване на ангажираността на общността.

В Туитър Фон дер Лайен написа, че „следващата пандемия не може да ни хване неподготвени“. Тя съобщи, че страните от Г-7 са се договорили да „подсилят глобалната здравна архитектура, да увеличат капацитета на регионални центрове за производство на ваксини, да подсилят финансирането (не уточнява на какво), да разширят универсалното здравно покритие“.

https://obektivno.bg/

5 Коментара

БОРБА

преди 4 месеца

СПАСЕНИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕМИГРАЦИЯ В РУСИЯ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО ПОДЛЕЖИ НА ПРИНУДИТЕЛНА СМЪРТ.

Коментирай

Да, бе

преди 4 месеца

И каква ще е следващата паНдеМия? Изморихте добитъка, птиците, част от послушните хора, сега кой е наред? Какво каза Билито Г ?

Коментирай

учен истински

преди 4 месеца

тази посредсвената женица продукт на К.Шваб и за гинеколожка не става камо ли да управлява ЕСМоже да управлява само Борел.Та тази започна отново да плаши човеството,затова е време да ходи при бай Ставри.

Коментирай

Зелена брада

преди 4 месеца

Как се не наяде тая алчна пачавра?! Няма ли съд за нея и мъжа й за милионите които направиха от ваксини?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.