Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна е готов да подпише капитулация –украински депутат

https://svobodnoslovo.eu/svyat/glavnokomandvashtiyat-vaorazhenite-sili-na-ukrayna-e-gotov-da-podpishe-kapitulaciya-ukrainski-deputat/138279 SvobodnoSlovo.eu
Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна е готов да подпише капитулация –украински депутат

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски е за прекратяване на огъня с Русия и не вярва в победата на Украйна. Това заяви народният представител на Върховната рада на Украйна Мариана Безухла. Депутатката беше част от парламентарната група на партията на Зеленски „Слуга на народа“, но преди месеци напусна и стана независима.

Според нея тя е била информирана за позицията на Сирски от „редица източници“.

„Две важни точки относно позицията на Сирски и неговото обкръжение ми бяха потвърдени:

Той се съгласява да подпише примирие и всички вариации по темата за капитулацията и принудата към мира;

Той не вярва в победата и искрено вярва, че не сме в състояние да спечелим предимство пред руснаците на собствената си земя.

В крайна сметка той мисли симетрично и сам си прави единствения логичен извод“, пише Безухла в профила си във Фейсбук.

Според нея Сирски планира да използва примирието, „за да влезе в историята и да спаси цял слой от мафията на генерала, която е по-близо до разрушаване от всякога“. Тази позиция е от полза и за бившия главнокомандващ Валерий Залужни, сега посланик на Украйна в Лондон, чието влияние върху въоръжените сили на Украйна остава силно, смята Безухла.

Депутатката отдавна критикува ръководството на армията, но статистиката показва, че част от украинските военни не искат да воюват и бягат от фронта. През първата половина на тази година в Украйна са образувани близо 29,8 хиляди нови наказателни дела във връзка с неразрешено изоставяне на поделение или дезертьорство, показва статистиката на Главната прокуратура на Украйна.

Техният брой вече надхвърли цифрите за цялата минала година – тогава бяха заведени 24,1 хиляди нови дела – и над три пъти тези през 2022 г. (9,4 хиляди). Общо от началото на 2022 г. по тези членове от НК са образувани 63,2 хиляди наказателни производства. Според Зеленски числеността на въоръжените сили на Украйна е 880 хиляди души. Това означава, че от началото на войната почти всеки 14-и военнослужещ е избягал от армията.

https://obektivno.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.