Кадиров изпрати "ловци на глави" в Украйна с много специална задача ВИДЕО

https://svobodnoslovo.eu/svyat/kadirov-izprati-lovci-na-glavi-v-ukrayna-s-mnogo-specialna-zadacha-video/4897 SvobodnoSlovo.eu
Кадиров изпрати "ловци на глави" в Украйна с много специална задача ВИДЕО

Отряд от "ловци" на чеченските специални части са закарани в Украйна със заповед да задържат или убиват конкретни украински представителни лица. 

Всеки от така наречените ловци е получил тесте с карти с имената и снимките на политиците и малко информация за тях. Това съобщава телеграм канала Москва, за който се предполага, че има връзки със силите за сигурност.

Списъкът с политиците и военните от украинските сили за сигурност е изготвен от Следствения комитет на Русия, който обвинява въпросните лица в "престъпления".

Това стана известно на фона на твърденията на украинския президент Володимир Зеленски, че той "е цел номер за руските убийци в столицата му, докато семейството му е номер две".

Предполага се, че чеченският отряд се е разгърнал в гора в Украйна, като е получена заповед "да се убие всеки от списъка, който не може да бъде задържан жив".

Твърди се, че в списъка са включени украинските лица, които Москва определя като "нацисти".

Държавната телевизия в Чечня съобщи, че чеченският лидер Рамзан Кадиров, близък съюзник на Путин, е посетил отряда в Украйна.

Смята се, че чеченците в отряда са от Южния батальон на федералните сили за отбрана, базиран в Чечня.

По-рано днес лидерът на Чечня Кадиров събра на площада в Грозни над 10 000 бойци от силовите структури на републиката.

"Заявявам официално, че най-горещите точки в Украйна ще са заети именно от чеченските бойци, бойците които служат на Ахмат-Хаджи Кадиров", заяви той.

Кадиров подчерта, че силоваците на републиката вече са там, където трябва да изпълняват поставените от руския президент Владимир Путин задачи.

Доброволците вече са готови да участват във всякакви спецоперации на всякаква територия.

"По списък ние имаме над 70 000 души готови доброволно да се сражават за нашата държава - Русия", каза той.

В отговор на въпроса, дали днешната сбирка е демонстрация на сила, Кадиров е отговорил, че не си струва да се занимаваме с "бандеровци". По думите му, те не са войни.

Преди това Кадиров призова украинския президент Владимир Зеленски да позвъни на Путин и да му се извини, докато не е станал бивш държавен глава.

Превод и редакция: БЛИЦ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.