ЛОШО: Собственикът на отвлечения кораб край Йемен с българи на борда – спонсор на Военноморското училище във Варна

На борда на плавателния съд има двама българи

https://svobodnoslovo.eu/svyat/losho-sobstvenikat-na-otvlecheniya-korab-kray-yemen-s-balgari-na-borda-sponsor-na-voennomorskoto-uchilishte-vav-varna/121533 SvobodnoSlovo.eu
ЛОШО: Собственикът на отвлечения кораб край Йемен с българи на борда – спонсор на Военноморското училище във Варна

На борда на плавателния съд има двама българи

Корабът "Galaxy Leader", който е бе отвлечен край Йемен, принадлежи на британска компания, която е собственост частично на богатия израелски предприемач Ейбрахам (Рами) Унгар.

Стана ясно, че той е също така e и един от спонсорите на Военноморското училище във Варна и през последните 20 години компанията му не спира да подпомага обучението, наемането на работа на студентите от училището и подобряването на учебната база. Именно поради това през 2014 година той получава почетното звание "Доктор хонорис кауза" от учебното учреждение.

Съставът на екипажа на отвлечения кораб "Galaxy Leader", включва граждани от различни националности – българи, украинци, филипинци и мексиканци, но не присъстват израелски граждани. Плавателният съд е тръгнал от пристанище в Турция в посока към Индия. Капитанът на кораба е един от двамата българи на борда.

Системата за автоматична идентификация на кораба "Galaxy Leader" е изключена след отвличането му край Йемен, което се потвърждава и от данните за сателитно проследяване на уебсайта "MarineTraffic".

Източник: narod.bg

 

3 Коментара

Алексей Иванов

преди 1 седмица

Но истинският собственик на Galaxy Leader всъщност е израелският милиардер Ейбрахам „Рами“ Унгер. Той е един от топ 50 на най-богатите израелци, има близки връзки с Мосад и е приятел с бившия му директор Йоси Коен. Хуситы захватили судно, которое принадлежит одному из богатейших израильтян https://zavtra.ru/events/ot_slov_k_delu_husiti_zahvatili_sudno_prinadlezhashee_izrail_skomu_magnatu

Коментирай

Ивайло Кирков

преди 1 седмица

Собственикът на отвлечения кораб бил спонсор на Военно-морското училище във Варна. И това било лошо - според заглавието. Странна логика! А ако училището остане без спонсор - тогава какво - ще е хубаво!?

Коментирай

Борис

преди 1 седмица

Лошо е! И е срамно славното някога! НВВМУ "Н.Й.ВАПЦАРОВ" да има спонсор-чужденец, а колониална България да спонсорира ВПК на САЩ! СРАМ! СРАМ И ПОЗОР за такава "държава",г-н Ивайло Кирков!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.