Нова лява антивоенна партия се появи в Германия,а защо не и в България?

https://svobodnoslovo.eu/svyat/nova-lyava-antivoenna-partiya-se-poyavi-v-germaniyaa-zashto-ne-i-v-balgariya/121308 SvobodnoSlovo.eu
Нова лява антивоенна партия се появи в Германия,а защо не и в България?

Нова лява антивоенна партия се появи в Германия,а защо не и в България?

Германският политик Сара Вагенкнехт умело убеждава хората да отказват подкрепа за Украйна,проплака американското издание Responsible Statecraft.

Сара разчита на тези избиратели, които са недоволни от доставките на оръжие за Украйна. И тя умее да привежда убедителни аргументи, скорошно проучване показа, че лично тя е на трето място в националната класация след министъра на отбраната Борис Писториус и лидера на ХСС Маркус Зьодер.

У нас имаме подобно явление:Ваня Григорова.

Ваня Григорова поднесе изненада, като се класира втора "в рамките на статистическата грешка" на местния вот в столицата.Преди 4 години на изборите за Европейски парламент тя се яви като независим кандидат, а сега защитничката на прогресивната данъчна реформа, руския газ и Паметника на Съветската армия взе над 20% от вота в иначе уж "синята" доскоро София и изпревари кандидата на ГЕРБ.

Успехът на Ваня се дължи, че зад нея застанаха повечето леви формации и хора с различни пристрастия,които разлюбиха евроатлантизма,НАТО и симпатизират на Русия. Ваня Григорова има амбицията и реално е новата звездата на лявото. Има една прекрасна възможност подобно на Сара Вагенкнехт- нов партиен ляв проект! Този проект трябва да се състои и то бързо.

Но да се върнем в Германия.Бъдещата популярност на Сара до голяма степен зависи от това дали избирателите приемат, че ястребовата политика на Берлин в Украйна е виновна за икономическите проблеми на Берлин.Което е абсолютната истина и с пълна сила се отнася за България.

Общата подкрепа на трите управляващи партии в Германия падна до 35,6%. Надвисващата партия "Алиансът на Сара Вагенкнехт" или както я нарекат събира вече 14%.

Впечатляващият скок в проучванията на Alternative für Deutschland (AfD) се разглежда от някои анализатори като отразяващ по-скоро общо недоволство от статуквото, отколкото внезапно преминаване към крайната десница от страна на милиони германци. Вагенкнехт нарече това „дефицит на представителство“, от който нейната нова партия ще се опита да се възползва.

Нейната нова партия заявява несъгласието си с доминиращата позиция по украинския конфликт още по-шумно от Алтернативата (AfD). Нейната партия не възнамерява да подкрепя военните усилия на Украйна.Вагенкнехт публично разкритикува политиката на санкции и призова за започване на преговори за прекратяване на военните действия в Украйна.

Проучване на 31 октомври показа, че 14% от избирателите биха могли да гласуват за новата партия, Алиансът на Сара Вагенкнехт. Това веднага ще постави новодошлите на четвърто място след CDU/CSU, AfD и SPD и ще им позволи да изпреварят Зелените. 

Заявената цел на Вагенкнехт е да запълни „празнината в представителството“. Това означава, че нейната партия ще се опита да представлява тези германски избиратели, които не подкрепят по-нататъшното въоръжаване на Украйна и предпочитат дипломатическо решение на конфликта.

 Тази празнина се доказва от впечатляващия растеж на AfD, който започна веднага след влизането на руските войски през февруари 2022 г. По това време популярността на AfD беше само 9,5%, но според последните проучвания тя надхвърли 20% от средата на 2023 г.

В България има огромна "Празнина в представителството",което се увеличава от избори на избори.

Йордан Халачев

4 Коментара

Джингиби

преди 1 седмица

Като гледам в този сайт само соросоиди и петоколонници, ама пък пробългарски.. Ще ми сравняваш ,,Ванчето,, , това сороидно творение със Сара Вагенкнехт.. Недопустимо сравнение..Докторската дисертация, която Сара защити беше за инициирания и спонсориран Майдан от САЩ! Тя беше яростен противник на Меркел и открито говореше за политиката и страха на САЩ от приятелското сътрудничество между Русия и Германия! Тя открито защитаваше колко важна е тази връзка и продължава! Открито е против убийствената политика на ЕС и НАТО! Хм, ..,Ванчето,, ,дето не знае чий бил Крим .и ще се грижи за ,,малкия човек,, , тази ромка...Не ви ли е срам,бе..

Коментирай

Борис

преди 1 седмица

Абе Джингиби!Стига с това "ромка,та ромка"!Чий бил Крим?Ясно е,че е бил,е и винаги ще остане руски.Това Ваня го знае много добре.Самият факт,че искаше да свали укрофашисткия флаг от Общината говори достатъчно красноречиво.Тя е класи над това д-р Коце,което май също е от етноса,но това да му е недостатъка, не заигравките с идиотите от т.н."сглобка"!

Коментирай

Борис

преди 1 седмица

Бил съм многократно в Куба,когато бяхме в братски отношения.Великолепна страна,великолепен народ-винаги пагриоти,винаги позитивни,отзивчиви,винаги готови да помогнат!За великолепните им здравеопазване и образование мога да изпиша БСЕ!Тези,чиито подлоги сме газ пикаят,че не могат да пречупят горда КУБА.А ПЕРСИЯ-ПЕРСИЯ Е ПЕРСИЯ! Ние сме жалки плазмодии,обречени на самоунижение и самоунищожение!Язък за над 1300 годишната ни СЛАВНА ИСТОРИЯ,че сме станали подлоги на бандити с малко над 200г историйка!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.