Путин щял да бъде арестуван при влизане в ЮАР

https://svobodnoslovo.eu/svyat/putin-shtyal-da-bade-arestuvan-pri-vlizane-v-yuar/113652 SvobodnoSlovo.eu
Путин щял да бъде арестуван при влизане в ЮАР

Правителството на Южна Африка е щяло да арестува руския президент Владимир Путин при негово евентуално влизане територията на страната, се казва в писмена декларация на министерството на правосъдието, която опозиционният Демократичен алианс публикува вчера, предаде ДПА.

След месеци на несигурност Южна Африка и Русия обявиха миналата седмица, че Путин няма да пътува до Южна Африка за срещата на върха на организацията БРИКС. Вместо това той ще се включи чрез видеовръзка във форума в Йоханесбург от 22 до 24 август, който обединява Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Демократичният алианс, заедно с правозащитната организация "Амнести Интернешънъл", заведоха дело в съд в Претория, за да принудят правителството да арестува Путин, ако той влезе в страната. Изпълнителната директорка за южноафиканския клон на "Амнести Интернешънъл" Шенила Мохамед нарече декларацията "победа за върховенството на закона и международното правосъдие, но най-важното - победа за жертвите в Украйна".

Срещу Путин има издадена международна заповед за арест заради предполагаеми военни престъпления, извършени в Украйна. Южноафриканският президент Сирил Рамапоса каза, че Москва е предупредила Южна Африка, че евентуално арестуване на Путин ще бъде равносилно на "обявяване на война".

Южна Африка е подписала учредителния договор на Международния наказателен съд в Хага, който издаде заповедта за арест на Путин и бе подложена на натиск от международната общност да арестува Путин, ако отиде на форума.

Източник: БТА

9 Коментара

айде, бе

преди 2 месеца

Тогава тоя на снимката и всички, като него, ще трябва да се качат отново по дърветата!

Коментирай

Синята барета

преди 2 месеца

И после няма Южна Африка, става пролив. Нос Добра Надежда също изчезва, става дъно на океана.

Коментирай

Really?!?

преди 2 месеца

И като бъде арестуван Путин, англосаксите и чифутите ще живеят в стъклена пустиня ;-)) Айде де, арестувайте го още сега, кво чакате?!?

Коментирай

rusnak

преди 2 месеца

На всякъде по света е пълно с про Западни боклуци, на които им плащат за да прокарват интересите на краварите, ЮАР не е по различна. Ако такова нещо се бе случило, ЮАР нямаше да пострадат освен с прекъсване на дипломатическите отношения, но наглосаксонските територии щяха да пострада мигновенно. Два Посейдона заличават от лицето на земята Малкобритания, а два Сармата приключват с Фашингтон и Ню Йорк.

Коментирай

Синята барета

преди 2 месеца

Журналиста Сергей Марков твърди, че е имало план как да се свали самолета на ВВП, преди да стигне до Ю.Африка .

Коментирай

Мина

преди 2 месеца

Путин ще бъде арестуван когато цъфнат налъмите! Давайте бе, що се бавите?! Или “вий сте идиоти”?!

Коментирай

Бахой

преди 2 месеца

Тоя на снимката я го познавам-Седефчо от циганската маала,каща на два ката направи,дагева!!

Коментирай

moitoi

преди 2 месеца

...Срещу Путин има издадена международна заповед за арест заради предполагаеми военни престъпления...??? Предполагам...и т.н. !!!Когато Те Предполагат това е ВЯРНО а когато НИЕ предполагаме е Фейк или Конспиративни Теории!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.