Републиканците в САЩ нарочват фамилията Байдън за мафиотска

https://svobodnoslovo.eu/svyat/republikancite-v-sasht-narochvat-familiyata-baydan-za-mafiotska/43909 SvobodnoSlovo.eu
Републиканците в САЩ нарочват фамилията Байдън за мафиотска

Очаква се прокурорът на щата Делауер да прати сина Хънтър на съд

Депутатът от Кентъки Джеймс Комер обвини държавния глава в лъжа

Синът на президента - Хънтър, с две непростими за американците прегрешения

Републиканците в САЩ са заредени с амбицията да изкарат семейството на президента Джо Байдън мафиотско - писа вчера парижкият всекидневник „Льо Монд“. Нелицеприятното за държавния глава намерение на елита и привържениците на Голямата стара партия - другото име на консервативния политически гигант, е подкладено от резултатите на приключилото следствие срещу президентския син Хънтър Байдън. Както подчертава авторитетният френски вестник, самият държавен глава засега е „чист“, но по време на предсъдебното дирене на федералната полиция и данъчните власти са събрани премного улики срещу неговия наследник. За извършени престъпни деяния, разбира се, като сега се очаква прокурорът на щата Делауеър, където е постоянният адрес на Хънтър, да отправи срещу него конкретни обвинения и да го прати на съд.

Доказателствата за престъпването на закона от президентския син са от сериозни, по-сериозни, както за политиците Отвъд Океана, така и за обикновения американец - лъжа пред федералните власти и укриване на данъци. Първото прегрешение е от 2018 г., когато Хънтър си купува пистолет, но в нарочния формуляр написва саморъчно, че няма нищо общо с дрогата, докато официално е регистриран като наркоман. Второто подсъдно деяние, за което медиите отвъд Океана писаха още през март миналата година, вече е извършено в сдружение с друг член на фамилията Байдън - чичото на Хънтър - Джеймс.

Двамата били получили през 2017 г. от китайската енергийна компания CEFC 4,8 млн. долара комисионни, докато Джо Байдън е вицепрезидент на САЩ и „на нож“ с Пекин. Но проблемът не е в позицията на таткото - Вашингтон е раят на лобизма, а във факта, че върху тлъстата сума май не са платени всички дължими данъци и такси. Нещо такова се случва и с възнаграждението на Хънтър в качеството му на член на борда на директорите на украинската газова компания „Бурисма“ от 2014 до 2019 г., като до 2017 г. баща му е вицепрезидент на Барак Обама, отговарящ за политиката на Вашингтон точно към Киев. Та както писаха преди известно вестниците в САЩ и Западна Европа, през всичките онези пет години синът на Джо Байдън е получавал от „Бурисма“ по 50 хил. долара месечна заплата, като самият той посочва в интервю, че не бил извършил нещо подсъдно. Но в същото време признава да е бил „непроницателен“ и да е вземал парите на практика без да върши нещо, тъй като „газовата индустрия“ на Украйна била „истинско блато без дъно“. Да, но според американските медии той все пак бил свършил нещо важно за това „блато“, тъй като през 2015 г. организирал поисканата от управителя на „Бурисма“ Вадим Пожарский среща във Вашингтон с тогавашния №2 там Джо Байдън.

В публикацията си „Льо Монд“ изкарва 52-годишния сега Хънтър Байдън доста нещастна личност, тъй като майка му загива при автомобилна катастрофа заедно с неговата сестра, когато той е на 2 г., а в зряла възраст рак покосява по-големия му и обичан брат Бо. В същото време френският всекидневник очертава по-малкия президентски син като голям кърък, но не защото е алкохолик и наркоман, а тъй като залива през 2019 г. лаптопа си с някаква течност и забравя да го вземе от ателието за възстановяване на данни, където го е занесъл. Прибират го обаче агенти от Федералното бюро за разследване, които откриват в компютъра освен много снимки и видеоматериали за оргии на Хънтър с крек и проститутки, също така 129 000 имейла, повечето от които засягат неговия доста компрометиращ алъш-вериш с Китай и Украйна.

И преди президентските избори през 2019 г. републиканците искат тази информация да види бял свят, но петдесетина стари кримки от специалните служби и разузнаването пишат отворено писмо до медиите, в което оневиняват президентския син. Просто защото според тях въпросните имейли били манипулирани от руснаците с цел да ударят Джо Байдън, като „кримките“ обаче признават, че нямали доказателства за твърдението си, а го усещали „интуитивно“. Тезата на бившите агенти и разведки за някаква руска намеса в изборите обаче е подета от „менстрийма“ и най-вече от хай-тек гиганти като „Фейсбук“ и Туитър“, които открито застават на страната на Байдън-баща преди последните президентски избори.

И анализирайки случая, особено след разкритията неотдавна на Илон Мъск за споменатата манипулация, сега републиканците обвиняват открито президента, че бил организирал заедно с фамилията си сдружение от престъпен тип с цел укриване на компроматите в компютъра на сина. Острие на Голямата стара партия в Камарата на представителите, където формацията вече има мнозинство, е депутатът от Кентъки Джеймс Комер. Очаква се той да атакува темата за „мафиотската фамилия Байдън“ на нарочно изслушване в началото на февруари и се предполага, че ще направи свое знаме от резултатите на разследването срещу Хънтър Байдън. Още повече, че неотдавна Джеймс Комер заяви пред репортери: „Това е разследване на Джо Байдън - президента на Съединените щати, защото той е излъгал американския народ за познанията си по аферистките комбинации на неговото собствено семейство и за участието му в тях“.

Румен Михайлов

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.